Viigimarjakoogikesed
Sügis on lisaks kõigele muule ka viigimarjaaeg. Pakun välja ühe mõnusa ja lihtsa koogikeste retsepti. Lihtne tassikook viigimarjatäidise ja sefiirist kattega. Sellest kogusest saab 6
Sügis on lisaks kõigele muule ka viigimarjaaeg. Pakun välja ühe mõnusa ja lihtsa koogikeste retsepti. Lihtne tassikook viigimarjatäidise ja sefiirist kattega. Sellest kogusest saab 6
Õunauputus on käes ja siin on üks väga lihtsa retsepti ja väheste koostisosadega õunakook, mis maitseb väga hästi. Lihtsad asjad pidiki geniaalsed olema. 🙂
Itaaliast pärit ja viinamarjadest valmistatud kook. Retseptis on kasutatud tumedaid, magusaid ja ilma seemneteta väikseid viinamarju. Viinamarjad on selles koogis ka üheks peamiseks koostisosaks. Itaalias
Õunakook kus on rohkelt õunu ja mida tuleks kindlasti serveerida koos vanillijäätisega. Koostisosad: Tainas: 160 g jahu 0,5 tl soola 100 g võid 5 sl
Mõnusad suvised koogikesed, mis valmivad kiiresti ja maitsevad imehästi. Ploomide asemel võib kasutada ka aprikoose, nektariine ja virsikud. Ühesõnaga kõiki neid vilju mida suvel meile
Edasiarendus kuulsast Itaalia Tiramisust. Kohvi asemel kasutasin leotamiseks värskelt pressitud apelsinimahla ning mascarapone asemel kodust ja tuttavat metsmaasikakohupiimakreemi. Kook valmib kergelt ja kiiresti. Koogi võid
Imeliselt kevadise maitsega tuuletaskud, kus on kohupiima ikka ohtralt. Sellest kogusest saab 9 tuuletaskut. Koostisosad keedutaignale: 100 g jahu 75 g võid 175 ml vett
Kevadeti on rabarber esimene, mida omast aiast noppida saab. See rabarberikook on minu üks lemmikutest, mida ikka ja jälle kevadeti teha. Taigen: 300 g
Öeldakse, et Lamingtonid on leiutatud Queenslandis, Austraalias 1900-ndatel. Oma nimetuse on need saanud Lord Lamingtoni järgi, kes oli Queenslandi guverner. Üks tema kokkadest arendas selle
Passion on mõnus hapukas ja meeldiva maitsega. Mousse on kerge ja meeldivalt õhulise konsiatentsiga ja tordi värv on mõnusalt ja kevadiselt kollane. Vaja läheb tordipõhjale:
Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: Munavalgete vahustamiseks: 4 munavalget 85
Bienenstich on otsetõlkes mesilase nõelamine aga antud juhul on tegu traditsionaalse Saksa koogiga. Koogil on kaks pärmitaignast koogikihti, täidiseks vanillikreem ja katteks krõbe mee-mandlikate. Vaja
Jõuluks mõnus ja sobilik maius, mida saab lihtsalt ja suhteliselt kiiresti valmistada ning maitseb hästi kõigile juustukoogi sõpradele. Sellest kogusest saab 6 väikest koogikest. Vaja
Jõuludeks või jõuluootuse aega sobivad ühed mõnusad Churrosed, mida on maitsestatud apelsinikoore ja jõuluvürtsidega. Sellest kogusest jagub kolmele sööjale. Vaja läheb: 250 g vett 40
See Itaaliast pärit küpsetis on täidetud Ricotta ja apelsiniga. Asendasin Ricotta kohupiimaga ja tulemus sai imeline. Vaja läheb: Tainas: 250 g jahu 1 sl vedelat
Mõnus õunagalett datlitega on üks eriti hea amps, mis sobib hästi serveerimiseks koos jäätisega. Tavalise nisujahu asemel on kasutatud speltanisujahu. Vaja läheb: Tainas 175 g
Sügis ja mahlased ploomid ning killuke martsipani on üks imeline kooslus, mida koogi sisse panna. Valmistamine ei võta kaua aega aga tulemus on mahlane ja
Ühe nostalgilise koogi retsept. Minu lapsepõlve üks suurimatest lemmikutest on nüüd teie ees. Vaja läheb: Taignale: 100 g võid 30 g tuhksuhkrut 2 tl sidrunikoort
Kerge ja mõnus suvine magustoit musta sõstra võide ja Vana Tallinna likööriga.. Koostisosad: ca 20 Savoiardi küpsist 4 munakollast, M suurus 80 g suhkrut 500
Rum baba on pärmitaigna küpsetis, mida on immutatud rummisiirupiga. Retseptis toodud kogustest saad 12 Rum Babat Vaja läheb: 50 g kuivatatud jõhvikaid 50 g
Mõnus suvine kook, mille saab kiiresti valmis ja mis maitseb imehästi koos külma piimaga. Vaja läheb: 100 g suhkrut 300 g aprikoose, puhastatud, kivi
Kerge ja mõnus suvine magustoit, millele annab kerge sidrunise noodi Limoncello ja sidrunivõie. Koostisosad: ca 20 Savoiardi küpsist 4 munakollast, M suurus 80 g suhkrut
Suvise marjakoogi tegemiseks on just nüüd õige aeg. Mustad sõstrad põõsas, kanamunad sõpradelt ja nii need ilusad marjakoogid valmis saidki. Vaja läheb: 100 g külma
Pole midagi paremat ühtedest mõnusatest rummipallidest, mida teha ei ole sugugui keeruline. Sellest kogusest saab 15 rummipalli. Vaja läheb: Biskviidi jaoks: 240 g muna 120
Pehmed küpsised, millel on kerge sidrunimaitse ning rosinate magusus. Mõnusa krõmpsuva konsistentsi annavad kreeka pähklid. Vaja läheb 30 küpsise valmistamiseks: 1 väiksem sidrun 150 g
Selle aasta esimene rabarber sai Brita koogi sisse. Mõnus kevadine maitse. Rabarber on ikka nii hea. Koogipõhi: 150 g toasooja võid 125 g suhkrut 3
Väike edasiarendus meie peres väga populaarseks osutunud kolme piima koogile. Lisasin pisut porgandit ja porgandi-astelpajumehu, et kooki veel mahlasemaks ja maitsekamaks muuta. Ja väike ingver
Passioniviljaga beseerull on mõnus magustoit, millel on mõnus magus maitse ning kerge hapuka teravuse annab passionivilja püree ja värske passionivili. See magustoit sobib imehästi kevadpühade
Õhulised ja sidrunimaitset täis ekleerid Koostisosad taignale: 250 ml vett 3 g soola 125 g võid 130 g jahu muna ca 180 g ( ca
Eesti sünnipäev on kohe-kohe käes ja sünnipäeval süüakse ikka torti.💙🖤🤍 Seekord tegin ühe täitsa teistmoodi leivatordi. Ja see tort ei ole soolane. MUSTA LEIVATORT KODUJUUSTU
Üks ütlemata mõnus küpsetis, mida saab nautida noo soojalt kui külmalt. Ka tegemine on väga lihtne ning vähe aega ja vaeva nõudev. Vaja läheb:
Jõulukeeks tuleb valmis teha pisut varem ja siis ta saab valmida. Vaja läheb ühte leivavormi suurusega ca 12 *30 cm Koostisainetest läheb vaja puuviljadele: 420
Järjest vähem on päikest ja sombune sügis on võimust võtnud. Selleks, et ka sombust ning niisket ilma nautida tuleb küpsetada suur ports kuldseid sidruniküpsised ja
Sügise hitt on raudselt kõrvits. Minu lemmikuks on muskaatkõrvits, millest teen tavaliselt püree ja seda kasutan siis erinevate küpsetiste, suppide ja pearoogade valmistamiseks. Püree valmistamiseks
Puhas klassika aastate tagusest ajast. Algne retsept on pärit Eva Pärteli raamatust “Nostalgilised tordid ja koogid 2”. Retsepti sai pisut muudetud enda maitseeelistuste järgi- kui
Õunahooaeg on endiselt täies hoos ja küpsetamiseks sobivad need lihtsalt imeliselt. Tegin ühed mõnusad keerusaiad, mida küpsetasin muffinivormides ning millele lisasin kohupiima, õunu ja kaneeli.
Kiire ja lihtne küpsetis, mida magusahimulistele pakkuda. Sellest kogusest saad 6 muffinit. Vaja läheb: 90 g toasooja võid 100 g suhkrut 125 g jahu 1
Mehhiko mõnusad saiakesed, millel on äge muster ja mõnus karamelline täidis. Need küpsetised näevad väga ägedad välja ja tegemine ei olegi nii keeruline kui algusl
Sügis pakub imelisi võimalusi oma värskete puu- ja köögiviljadega. Seekord olen pirnikoogi lainel. Üks mõnus kooslus, milles on mandlijahu ja pistaatsiapähkleid ja tsipake kardemoni. Mõnus
Pain Aux Raisin ehk meite keeli rosinarull keedukreemiga. Taignaks kasutasin Eesti Pagari pärmilehttaigent aga virgemad võivad lamineeritud taigna ka ise teha. Taigen on küpsenuna mõnus
Sügis on jälle käes ja ühtlasi on saabunud ka aeg küpsetada üks õige õunakook. Siin on rohkelt kaneeli ja võid, õunu ja kõike muud head
Ilmad on juba jahedad ja päike ei soojenda enam endist viisi. Mis teeb teil tuju paremaks? Minu puhul on see ikka ja alati üks magus
Bordeaux’ist pärit hõrgud väikesed Prantuse küpsetised – canelé de Bordeaux ehk cannelé bordelais – on seest pehmed, pealt tugevasti karamelliseerunud ning maitsestatud apelsinilikööri ja vanilliga. Nende küpsetiste jaoks
Suvine kook, mida on lihtne valmistada ning mida ei ole vaja küpsetada. Vaja läheb: 400 g digestive küpsiseid 200 g sulatatud võid näpuotsaga soola 700
Üks mõnus suvine rabarberikook. Vaja läheb: Koogi põhi: 150 g Tartu Milli sidrunikeeksi pulbrit 55 g vett 45 g toiduõli 170 g rabarberit, tükeldatud Sega
Mõnus pähkline ja šokolaadine toorjuustukook Vaja läheb: Koogi põhjaks: 150 g Kalev digestive küpsiseid 50 g pehmet toasooja võid 5 spl röstitud ja jahvatatud metspähkleid
Minu armas ja klassikaline rabarberikook, mis maitseb eriti hästi järgmisel päeval. Siis on muretaignast põhi imbunud läbi rabarberimahladest ja kook on imeliselt mahlane. Tõesti hea
Midagi nostalgilist ja eriti maitsvat ning nagu ikka pisut teistmoodi kui tavaliselt 😊 Koostisosad: 3 pakki Kalevi apelsini-kardemoni küpsiseid Koogi vahele kohupiimakreem: 2 tl vanillisuhkrut
Fraisier ehk Prantsuse maasikakook on maasikakookide klassika. Õhulised-võised biskviidid, maasikatäidis ja pehme mousseline kreem. Imeliselt suvine ja hõrk kook, mis kaunistab emadepäeva lauda. Kõigepealt tuleb
Mõnusalt magus magustoit, millest ei puudu ka mõnus hapukus. Füüsalid ja sidrunid on “match made in heaven”. Kihiti on vaagnale pandud beseed (mis on kujult
Šokolaadine maius, mis on iga küpsise- ja šokolaadisõbra unistus. Rohkelt karamelli ja valget šokolaadi. Selle küpsetise juures on oluline, et mitte liialdada küpsetamisega, kook peab
Kevadised küpsetised, mis sobivad lihavõtteaega. Põhjaks on mõnus mure taigen ja täidiseks kohupiim koos rosinatega ja apelsinikoortest sukaadiga. Viimase lihvi annab aprikoosimoosine glasuur. Vaja läheb:
Krõbedad taignakoorikud, mis on täidetud ricottaga ning maitsestatud suhkrustatud apelsinikoortega. Minu meelest on see üks õige kevadine magustoit. Meenutab päikeselist Itaaliat. Vaja läheb täidisele: 500
Ukraina retsept, mis pärit Odessast soetatud kokaraamatust. Väga lihtne valmistada ja kiirelt valmiv. Kui mooniseemned on sinu lemmikud, siis see kook on just Sulle. Koostisosad:
Kõige armsamad mälestused on tavaliselt ikka lapsepõlvest. Jagan teiega seekord ühte oma lapsepõlve mälestust. Tegu on minu papsi kohupiimakorpide retseptiga. Just papsiga koos me neid
Mõnus hapuka kikiga kook, mis on valmistatud õhulisest sidrunibiskviidist ning koogi vahel on rohkelt kohupiima ja sidrunivõiet. Vaja läheb: 175 g jahu 1,25 tl küpsetuspulbrit
Pastéis de nata ehk Portugali kreemikoogid on põnevad spiraalselt lamineeritud taigna poolest, mis on nähtav koogi põhjalt. Krõbe, võine ja kihiline koogikest peidab endas karamelliseeritud
Traditsiooniline küpsetis, mida valmistatakse lehttaignast. Vaja läheb: 360 g lehttaigent Mandlikreemile: 35 g võid 35 g suhkrut 35 g mandlijahu 1 väike muna ca (30
Õuna- kaneelidessert, mis on keerukam ja koosneb tehnoloogiliselt päris mitmest etapist. Tulemus on huvitav ning pisut vaeva väärt. Dessert koosneb õunatäidisest, valge šokolaadivahust (mousse) ja
Üks mõnus ja lihtne kook. Soolakaramelli võib valmis teha varem, et oleks kohe külmkapist võtta. Soolakaramelli valmistamine: 150 g suhkrut 100 g vahukoort 100 g
Üks põnev retsept, mille valmistamiseks läheb vaja mikrolaineahju. Tgelikult on retsept lihtne aga koostisosi on oi-oi kui palju. Aga alustame siis algusest ja laseme jõululõhnad
Nende kookide valmistamiseks läheb vaja silikoonvorme ja sellest kogusest saab sõltuvalt silikoonvormi suurusest 12-14 väikest koogikest. Vaja läheb: Šokolaadiglasuuriga ja moosiga küpsiseid ca 14 tükki,
Kook, mis maitseb vist kõigile. Igal juhul pole veel näinud inimest, kellele SEE ei maitseks. Mõnus siidine keedukreem ja hapukas kreegimoos vaheliti pisut nätskete koogipõhjadega.
Keedutaignast küpsetised, mis on friteeritud ja donutsi kujuga. Sellest ka selline nimi küpsetisel Choux+Nuts. Küpsetiste sisse panin laimikohupiimakreemi ja peale hapuka laimiglasuuri. Sellest kogusest saad
Ühed igavesti mõnusad ja maheda maitselised pulgakoogid küpsisepurust ning piparkoogipudingust. Kaunistuse võid teha täpselt sellise nagu meeldib😊 Vaja läheb: 200 g Rõngu pagari vanilje
2021 toiduväljakutse retsept nr. 11 (914) ja ikka aastast 1864. Kui üks kürbisesesupp piimaga kedetud on ja üks jaggu sest järrele jääb, siis woib
Sachima on traditsioonaalne Hiina magus küpsetis. See on tihti magusaks ampsuks tee kõrvale. Tegu on desserdiga, mis valmistatakse friteeritud taignast suhkrusiirupi, mee ja pähklitega/Seenete/rosinatega. Sachimal
Pavlova kõrvitsakreemiga on pisut eriline aga samas ikka väga maitsev ka. Lisaks kõrvitsakreemile võid lisada vaarikaid, mahlaseid mandariine ning kirevilja siirupit. Selles koogis jagub kõike
Mõnus ning imeliselt lihtne kook, mida valmistada. Vaja läheb: 350 g brownie täidisega Oreo küpsiseid 300 g toorjuustu 200 g vahukoort 3 spl suhkrut 1,5
Puhas Prantsuse klassika ja praegusel õunauputuse ajal üks parimates viisidest õunu kasutada. Koogi nimetus on tulnud sellest, õunu on palju ja tainast vähe. Väike taignakogus
Esimeseks septembriks kook Dalgona kohvi ja lehmakommidega. Põhjaks mõnusad Fazer´i Jyväshyvä kaeraküpsised soolakaramelliga. Dalgona kohvi on üks äge leiutis, mis valmib imekiiresti ja on tehnoloogiliselt
Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad sõstrad. Tordipõhja koostisosad: 120 g
Suvine mustikakook, mis on õhuline ja mustikatest pungil ning lisaks kõigele on seda lihtsalt imelihtne teha. Koogile läheb vaja: 300 g jahu 100 g suhkrut
Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350 g värvilisi kirsstomateidsoola, purustatud musta
Klassikaline kook valgetest sõstardest muretaignapõhjal ja biskviitkattega. Vaja läheb. Muretaigen: 270 g võid 400 g jahu 140 g suhkrut 2 muna 0.5 tl soola 1-
Mõnus suvine tort. Spinatibiskviidi retsept ja algne idee on pärit lehelt https://perenaine.ee/´ Tordi vahel on maasikamoos, kohupiimakreem ja maasikad- üks lihtne ja mõnus kohupiimatort. Biskviit:
Mõnusad suvised koogikesed, mis on värske ja mõnusa maitsega. Ingver ja vaarikad on imeline maitsekooslus. Korvikese põhi on krõbe ja korvikese sees on mõnusalt kreemine
Üks suvine mõnus maasikakook, mida on imelihtne valmistada ja mis maitsev hästi. Oma konsistentsilt meenutab see kook pisut Blondie´t – pisut nätske ja taignane. Koogi
Naabrite juurest Soomest sai näpatud üks retsept. Tehakse seda küll 1. maiks ehk Volbriks aga jäin pisut hiljaks. Saladuskatte all võin öelda, et maitsevad ka
Tõeline klassika kevadisest rabarberist. Muretaignapõhjal ja biskviitkattega. Vaja läheb. Muretaigen: 270 g võid 400 g jahu 140 g suhkrut 2 muna 0.5 tl soola 1-
Üks mõnus kevadine tulbitort, kus on rohkelt kohupiima ja mõnusad keeksised põhjad. Tordipõhjad: 6 tk munakollast (M suurust) 140 g suhkrut 240 g võid 180
Mis juhtub kui kokku saavad kaks minu lemmikut- rabarber ja kaerahelbed? Kui need on ka sinu lemmikud, siis vaataretsepti. Täidis: 300 g tükeldatud rabarberit 2
Mõnus rabarberine muffin. Muffini peal annab mõnusat maitset ja krõmpsu suhkru-võikate. Vaja läheb. Muffinite jaoks: 160 g jahu 125 g suhkrut 0,5 tl soodat soola
Juustukook kevadise rabarberiga. Koostisosad: 280 g digestive küpsiseid 100 g sulatatud võid Täidis: 400 g Philadelphia toorjuustu 1 tl vanillisuhkrut 75 g suhkrut 2 muna
Kiievi tordi retsepti võtsin internetist sellelt aadressilt: https://gotovim-doma.ru/recipe/8551-kiyevskiy-tort ja see tort peaks olema ikka täielik klassika aga mina seda ei mäleta. Aga retsept kõlas nii
Selle aasta esimene rabarberi kook jõudis just blogisse. Pisut uhkeldav ja ka väga maitsev. Eriti hea järgmisel päeval. Vaja läheb: Taignale: 200 g jahu 100 g
Väikesed Prantsuse küpsetised, mis on maitsestatud rummi ja vanilliga. Pehmed sisult ja krõbedad-karamelliseeritud pealispinnalt. Nende küpsetiste jaoks on spetsiaalsed väikesed silindrilised vormid, mis on ca
Mõnusad kohupiimaga donutsid, mille sees on iiriskommid ning peal mõnus karamelline krõbedik. Pehmed ja maitsevad eriti hästi koos klaasi külma piimaga. Koostisosad: 150 g jahu
Imeline kooslus, mis sobib omavahel imehästi. Kerge kardemonine maitse ja apelsini hapukus ning kirsiks tordil passioniviljasiirup. Koogipõhjale läheb vaja: 2 munakollast 130 g võid 100
Cassata on Sitsilia küpsetiste sümbol. Koos Cannoliga on see küpsetis kõige tuntum Itaalia dessert maailmas. Koostisosad. Koogipõhi: 5 muna 150 g suhkrut 150 g nisujahu
Mõnusad väikesed ja maitsekad koogikesed. Kasutasin koogikeste jaoks Veski Mati Red Velvet koogipulbrit. Vahele panin vahukoore-toorjuustukreemi ja kaunistuseks valget šokolaadi ja külmkuivatatud vaarikajahu. Maitsevad hästi
Klassikalised inglise koogikesed munakreemiga ja natukese riivitud muskaatpähkliga. Valmistamine ei ole keeruline aga koogikesed maitsevad hästi. Sellest kogusest saad 6 koogikest Vaja läheb: 80 g
Üks mõnus kohupiimakook, mille taigen valmis keefiriga ja imelihtsalt. Kook on mahlane ja mõnusalt rosinane. Taigna jaoks läheb vaja 125 ml Alma keefiri 200 g
Üks mõnus tordiretsept, kus on palju konjakit ja kohvi ning hulgaliselt võid. Biskviidi teeb mahlaseks riivitud porgand. Sellest kogusest saad ca 12 parajat torditükki.
Mõnus aga sõltuvust tekitav magustit, mis lihtsalt on imelise maitsega. Blondie küpsetamise juures on oluline seda mitte üle küpsetada, sest see peab olema seest pehme
Jälle üks mõnus ja lihtne õunakoogiretsept ja ikka aastast 1864. Toiduväljakutse retsept nr.5 Originaalretsept raamatust. (nr.728) Öige örnad suiöunad parrajad sured sawad ärra koritud ja,
Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud võid 50 g suhkrut Kohupiima
Õunakoogi retsept talvisesse aega ja retsept ikka aastast 1864. Toiduväljakutse 2021 retsept nr. 3 Originaalretsept: Woetaks üks woiga wäljamearitud küpsetamissewagen, pantaks nii palju peneks
See porgandi kook on mõnusalt mahlane ja lihtne valmistada, millel on juures mõnus jõulunüanss jõhvikate ja piparkoogimaitse näol Porgandi kook: 500 g riivitud porgandeid5 M
Jõulutiramisu, milles ladyfinger küpsised on lisatud piparkoogimaitse tõttu mõnusalt jõuluse maitsega. Täidise jaoks kasutasin mascarapone asemel toorjuustu ja vahukoort. Ning erilise kicki sellele koogile annab
Siin küpsetises on koos kaks head asja. Cookies ja brownies. Selle küpsetise näol on tegu magusasõprade unistusega. Küpsise kiht: 60g võid, toatemperatuuril 110 g heledat
Lihtne ja imemaitsev kook, mida tasub teha kui magusaisu peale tuleb. Siirupi jaoks läheb vaja: 130 g suhkrut 65 ml kuuma vett 2 sidruni viilu
Šokohoolikute unelmate kook. Soolane šokolaadi muretaignapõhi: 110 g jahu 40 g mandlijahu 40 g magustamata kakaopulbrit 70 g suhkrut 0,25 tl soola 100 g võid,
Mõnus muretaignapõhjal sidrunikook. Taigna jaoks: 175 g jahu 100 g külma võid 1 sl suhkrut 1 munakollane soola 1 spl vett Sega jahu, sool ja
Halloweeniks on tavapärane valmistada kõrvitsakooki. Minu tordi kangelaseks on hoopis porgand. See porgandi kook on mõnusalt mahlane ja lihtne valmistada. Retsepti on pärit NAMI-NAMI retseptikogust ja
Retsept Viini kohviku Cafe Central klassikast. Tegin täpselt kohviku retseptiraamatu järgi. Ainus minupoolne muudatus oli soola lisamine kreemi. Tähtis on kook valmistada päev enne serveerimist,
See on vaarika-šokolaadi tort, mis on nii imeliselt maitsev ja mahlane. Tegemiseks läheb küll pisut kauem aega aga tulemus on vaeva väärt. Sokolaadi kook:230 g jahu60
Mõnus ja mahlane pistaatsiakook, mida sobib eriti hästi serveerida koos vahukoore ja kreeka jogurtiga. Koogi jaoks läheb vaja: 100 g ilma soolata puhastatud pistaatsiapähkleid 60
Mõnus sügisene õunakoogiretsept. Koostisosad: 300 g puhastatud ja viilutatud õunu 2 sl õunasiidriäädikat 50 g heledat Muscovado suhkrut 0,5 tl kardemoni 100 g jahu 25
Toskaana toidureisi retsept nr. 32 Mõnus koogiretsept, mis sobib hästi pidupäevaks kui argiõhtusse. Retseptis on rohkelt vaarikaid ja madlilaaste. Ka on lisatud sidrunit. Sidrun ja
Sügisene õunakook, mis ei jäta kedagi külmaks: Taigna koostisosad: 105 g suhkrut 120 g toasooja võid 1 muna 140 g jahu 0,5 tl soola 0,25
Uus retsept, mis on veidi teistmoodi. Kas olete proovinud kokku panna kaerajahu, banaani ja peeti. Tundub esmapilgul imelik? Aga tegelikult polegi… Maitse on mõnus ja
Toskaana toidureisi retsept nr.29 Värsked viigimarjad, krõbedad kreeka pähklid ja mõnus krõmps taignapõhi. Sellest kogusest saab kaks 12 cm läbimõõduga väikest pirukat. Koostisosad: Taigen: 130
Kook, mille põhi krõmpsub mõnusalt ja kohvi-karamellikaste viib lihtsalt keele alla. Koogi jaoks läheb vaja: Koogipõhi 100 g toasooja võid 0,5 dl suhkrut pool muna
Mõnus kohev kook, millele annavad mõnusa maitse soolakaramellikaste ja pohlad. Koogi jaoks läheb vaja: Koogipõhi 100 g toasooja võid 0,5 dl suhkrut pool muna 50
Mustikane kodujuustupirukas, mis on suviselt mahlane ja mõnus. Taigen: 315 g jahu 1 tl sool 125 g suhkrut 200 g võid 3-spl külma vett Pane
Üks mõnus magus suvine amps Pavlova põhi: 4 L suuruses munavalget, toatemperatuuril 75 g tumedat šokolaadi, hakitud 200 g suhkrut 0,75 sl valge veini äädikat
Mõnus karamellise maitsega rabarberikook, mille põhjas on kasutatud rukkihelbeid ja mandlijahu ning fariinsuhkrut, Kerge hapukuse annab rabarber ning värskuse hapukoor. Lihtne ja maitsev. Koostisosad: 65
Magus ja mõnusa-kerge hapuka rabarberi noodiga beseerull. Rullile raputatud mooniseemned annavad huvitava välimuse ja mõnusa krõmpsuva konsistentsi. Rabarberivõie (curd) Vaja läheb: 500 g puhastatud ja
Toskaana toiduretsept nr.24 Mõnus šokolaadine kook pirnidega. Kogus on mõeldud kaheksale: Koostisosad koogile: 125 g võid+ veel pisut ramekninide määrimiseks 100 g suhkrut 2 muna
Ülimaitsev kook, mida on imelihtne valmistada. Ainukeseks miinuseks on, et kooki peab jahutama mõned tunnid enne söömist ja tegelikult on see kook kõige parem hoopis
Kevad on rabarberi aeg ja need rabarberi-kohupiimatäidise ja rabarberiglasuuriga tuuletaskud on lihtsalt imeliselt head. Pisut mässamist muidugi on aga tulemus on seda väärt. Koostisosad keedutaignale: 100 g
Mõnus ja lihtne karamelline rabarberi kook. Koostisosad: 400 g rabarberit, tükeldatud 100 g fariinsuhkrut 100 g suhkrut 50 g võid ca 300 g lehttainast Sulata
Selle koogi retsept on tõesti imelihtne aga maitse on lihtsalt üle mõistuse hea. 😊See kook kaob laualt kohutava kiirusega, täpselt nii nagu polekski seda olnud…Aga
Väikesed ja mõnusad küpsisekoogid kohupiimaga.Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:220 g purustatud digestive küpsiseid70 g sulatatud võid Kohupiima täidis: 275 g kohupiima 2 S suuruses muna
Minu signatuurkook.Selle koogi teeb eriliseks väga tugev apelsinimaitse ja selle saamiseks lisatakse koogitaignale keedetud ja püreestatud apelsin.Koostisosad:Taigen:1 apelsin100 g mandlijahu100 g shkrut2 munanäpuotsaga soola0,75 tl
Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll rohkem aga tulemus on oma
Toskaana toidureisi retsept nr.4.Seekord siis teeme midagi magusat. 😊Korvikesed, mis näevad välja pisut nagu tulbid ja on täidetud marjade ja mascarapone juustuga.Korvikesed:125 g võid175 g
Hea kerge amps. 😊Lihtne teha ja maitseb hästi.Korvikesed:Siit saad 6 korvikest80 g rukkihelbeid60 g röstitud mandleid120 g kuivatatud datleidmuffinivormide määrimiseks võidPurusta köögikombainis rukkihelbed, datlid ja
Koogipõhja koostisosad:3 L suuruses muna150 g suhkrut200 g kõrvitsapüreed2 tl sidrunimahla100 g jahu2 tl jahvatatud kaneeli1 tl küpsetuspulbrit0,75 tl jahvatatud ingverit0,5 tl soola0,5 tl jahvatatud
Toidureis 2019 on jõudnud koju – talvisele Eestimaale.Selleks puhuks olen kokku pannud kolmekäigulise menüü, mis on valmistatud Eestis kasvanud ja kasvatatud koostiososadest. Eesti toit on hea
Mõnus mahlane piparkook hapu moosi ja suhkruglasuurigaKoostisosad75 g võid+ pisut vormi määrimiseks150 g heledat suhkrusiirupit100 g tumedat Muscovado suhkrut125 ml tumedat õlut0,5 pakk piparkoogimaitseainet150 g
Pavlova on üks mu lemmikutest. Aga jõulude eel sobiks hästi pisut modifitseeritud Pavlova.Kaneeline besee ja täidiseks vahukoor ning mandariintäidis.Besee magusus ja pisut mõrkjas mandariinitäidis annavad
Õunakook on parim ja see õunakook on lihtsalt super maitsev. 😊Lihtne valmistada.Taigna koostisosad:2 muna125 g pruuni suhkrut40 g suhkrut70 g toiduõli185 ml piima+ 1 spl
Toidureis on jõudnud Kasahstani. Chak-chak on praegu üks kõige populaarsematest magusatest snäkkidest Kasahstanis ja seda on võimalik ka kauplustest osta.. Lihtne tainas on enam-vähem alati
Super mahlane kõrvitsakeeks Halloweeniks. 😊Koostisosad:220 g jahu1 tl soodat0,5 tl jahvatatud kardemoni0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit0,25 tl jahvatatud ingverit1 tl soola2 L suuruses muna150 g suhkrut100
Seekordselt on Toidureis 2019 jõudnud Mongooliasse ja valmistame traditsionaalseid Mongoolia küpsetisi, mida Mongoolias süüakse tee ja piimaga ning kastetakse mee või suhkru sisse. Ka või
Churroste retsept. Krõbedad ja magusad. Seda peab proovima….Koostisosad:250 ml vett60 g võid1 spl suhkrut0,25 tl soola140 g jahu1 L suurusega muna1 tl vanilli suhkruttoiduõli friteerimiseksKatteks:100
Mõnus mahlane kook, mida on imelihtne valmistada.Puru:200g jahu50 g suhkrut0,5 tl soola0,5 tl küpsetuspulbrit100 g martsipanimassi, peeneks hakitud180 g võid Alma Eesti võidSega kuivained omavahel.Tükelda külm
Kleepuv datlipuding on parim magustoit. 😊Retsepti idee on pärit siit, minu poolt nagu ikka väikesed muudatused:https://mkr.7plus.com.au/anne-jennifers-sticky-date-puddingSellest kogusest saad 6 väikest pudingut.Koostisosad:Vahstatud koorRiivitud sidrunikoor kaunistuseksPudingu koostisosad:100
Sügis on ilus aastaeg. Värvid ja maitsed, mis on omased ainult sügisele. Sattusin nädalavahetusel metsa, mis oli täis punaseid ja mahlaseid pohli. Muidugi ei suutnud
Koogil on väga mõnus maitsekooslus: rukkihelbed, Viola sulatatud juust ja värsked marjad. Oma konsistentsilt meenutab see kook pisut juustusufleed. See on õhuline ja suus sulav.
Üks mõnus suvise tordi retsept, mis näeb välja õige pidulik ja kuhu on kasutatud suurel hulgal metsamustikaid. 😊Tordipõhi:100 g võid200 g tumedat šokolaadi180 g nisujahu1
Jaanipäeva jogurtitort mahlase apelsinibiskviidiga on kerge ja suvine valik. Mõnusalt puuviljane ja kreemja jogurtikreemiga tort sobib imehästi just Jaanipäeva pidulauale. Koogipõhi:2 suurt apelsini6 muna250 g suhkrut80 g
Käes on peaaegu suvi ja mahlased aprikoosid on juba saadaval. Muretaignast mahlast aprikoosigaletti võib süüa nii jäätise kui vahukoorega aga sobib imehästi ka ilma. Valmistamine
Leedriõie ekstrakt ja rabarber, milline imeline kooslus. 😊 Seda tasub kindlasti proovida.Kergelt hapukas jogurti-vahukoore kreem ja magus mandlijahuga koogipõhi, millesse on segatud röstitud rabarberit ja
Käes on kevad ja rabarberi hooaeg. Kevadeti on minu lemmikuks olnud ikka Rabarberi Tosca aga tundub, et nüüd olen leidnud teise lemmiku Tosca koogi kõrvale.
Toidureisil küpsetame Jeemeni meekooki. Õhukesed lehelised kihid ja mõnus mesine maitse. Koogi valmistamine võtab aega- eriti just õhukeste lehtede rulliminie ja kihiti vormi asetamine. Kui
Tõeliselt hõrk juustukook, mida tasub küpsetada. Võtab pisut aega aga kui kõik õigesti teha, siis maitseb imehästi 😊. Kõik kes proovisid kiitsid taevani. 😊Vaja läheb:100
Kerge, õhuline ja värviküllane kook kevade tervitamiseks.Biskviit:120 g jahu1 tl küpsetuspulbrit100 g Alma täispiima2 muna0,5 tl vanilliekstrakti40 g Alma Eesti võid170 g suhkrut0,25 tl soolaKuumuta ahi
Kasutasin koogi valmistamiseks Veski Mati kookosekoogi küpsetussegu ja nagu ikka lisasin koogile oma nüansid. Tulemuseks on suussulav ja hõrk kookosesõprade unelm. Pisut rohkem mässamist aga
Torta de Tres Leches ehk Kolme Piima Kook on populaarne magustoit Colombias ning Ladina-Ameerikas. See kook on oma nime saanud tänu oma koostisosadele- nimelt kasutatakse
Retsepti idee pärineb siit ja kasutasin siit krõbeda katte ja tuuletaskute retsepti. Sidrunikohupiimatäidis on juurde lisatud juba minu maitse järgi.http://thegreatbritishbakeoff.co.uk/kates-valencian-orange-craquelin-choux-buns/Craquelin60 g pruuni suhkrut60 g jahu55
Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis koogid, mis maitsevad kõigile :
In English Sellest kogusest saad ca 16 ekleeri Ekleerid 85 g Alma Eesti võid 180 g vett 0,5 tl soola 110 g jahu 3 tk
In EnglishMõnusad vürtsised kõrvitsa koogikesed, mis sobivad hästi kõrvitsahooajaga 😊Sellest kogusest saab 4 väikest koogikest (valmistamiseks kasutasin ramenkini suuruseid silikoonvorme)Koostisosad:300 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat1/3
Sellest kogusest saab 7 koogikest Koogipõhja koostisosad: 85 g kaeraküpsiseid 30 g Alma Eesti võid Täidise koostisosad: 1 muna 50 g suhkrut 300 g Alma Alma Skyr-i
Väikese kiiksuga meekook, millele annavad maitset mesi ja mooniseemned. Koogipõhjad:50 g mett25 g suhkrut1 muna65 g võid0,25 tl soodat200 g jahu 1,5 spl mooniseemneid Näpuotsaga
Galeti taigen on valmistatud speltajahuga. Täidises on kasutatud röstitud mandleid ja päikeseküpseid ploome. Valmis küpsetis sobib imehästi serveerimiseks koos vanillijäätisega. Selleks peaks galett olema pisut
In EnglishTarte Tatin koos suviste, magusate virsikutega. Koostisosad:ca 300 g tükk lehttaigent3 suurt virsikut0,5 tl kardemoni50 g võid100 g fariinsuhkrutsoola Tükelda virsikud.Kuumuta pannil (mis sobib pärast
In English Väga mõnus mahlase konsistentsiga suvikõrvitsast küpsetis, mis isegi üleöö seistes ei kuiva vaid jääb mõnusalt mahlane. Ideaalne ja maitsev viis kuidas kasutada suvikõrvitsaid.
In EnglishTiramisu retsept mis on gluteenivaba. Savoiardi küpsiste asemel on kasutataud mandliküpsiseid. Mandliküpsised:2 L munavalget140 g suhkrut140 g mandlijahu30 ml Vana Tallinna liköörituhksuhkrut 1. Vahusta
In English Seekord küpsetasin mustikakooki ja retsepti idee sain BBC Good Food ajakirja Juuli 2018 numbrist.Originaalretsept:https://www.bbcgoodfood.com/recipe/blueberry-swirl-cheesecakeMuutsin pisut koguseid, mõnda koostisosa ja küpsetusvormi ja minu lõpptulemus
In EnglishTikrid on valmis, et neist kooki teha 😊Puru:200g jahu50 g suhkrut0,5 tl soola0,5 tl küpsetuspulbrit0,5 tl kardemoni50 g kookoshelbeid180 g võidSega kuivained omavahel.Tükelda külm
Pähklibesee valmistamiseks kasutasin röstitud sarapuupähklipuru ja kreemi sisse pistaatsiapähklipastat. Väga pähkline kook, mis maitseb imehästi suure koguse päikeseküpsete maasikatega. Pähklibesee: 5 tk M munavalget
Punane sametkook: 250 g Alma keefiri täispiimast (toasoe) 1 tl vanilliekstrakti 1 tl valge veiniäädikat punast toiduvärvi 400 g suhkrut 225 g toiduõli 2
Tiramisu edasiarendus, väikese hapu nüansiga. Küpsised: 4 muna 120 g suhkrut 50 g maisitärklist 100 g nisujahu 1 tl vanilliekstrakti 4 sl tuhksuhkrut 1.
In Engish Rabarberihooajal tasub ikka rabarberikooki teha 😊 See kook on pisut vähem magus ja rabarberit on palju, mis annab koogile mõnusalt värske ja hapuka
Jagan teiega oma Tosca koogi retsepti, milles pole midagi väga uut. Vähendasin klassikaliste mandlilaastude osa ja lisasin muid pähkleid ja kuivatatud jõhvikaid. Ja mis
Kaks nädalat tagasi Itaalias sain proovida oma elu parimat Tiramisut. Ei tea kas asi oli kevadiselt lõhnavas hommikus või Garda järve hingematvates vaadetes aga
Pavlova värskete marjadega on imehea.: Aga kui parasjagu marjade hooaeg pole veel alanud tuleb kasutada olemasolevaid koostisosi: banaanid, kaneel ja Muscovado suhkur. Beseepõhjad: 4 tk M
See kook on valmistatud ilma jahu ja suhkruta. Magustamiseks on kasutatud banaani ja vahtrasiirupit. Koogipõhi: 25 g mandleid 15 g India pähkleid 30 g
See kook on kui päike- tulvil mõnusaid maitseid ja säravaid kevadisi kollaseid värvitoone. PÕHI Kasuta 24 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga koogivormi. 125 g Alma võid 1,5
Jälle moorapead. Seekord lisasin võikreemile brändy asemel Vana Tallinna likööri ja peale panin apelsini-kakao glasuuri. Kasutasin põhiretseptina: http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Apelsini-kakao glasuuri retsept: 250 g tuhksuhkrut 4
Üks retsept raamatust “Eesti 100 torti”. Raamatus on palju toredate tordimeistrite retsepte ja näpunäiteid imekaunite tortide valmistamiseks.
Aeg on käes. Hakkame sättima.😊 Suure sünnipäeva eel sobivad maiustamiseks väga hästi ekleerid kamakreemi ja pohladega. Ekleerid: 150 ml vett 60 g võid Pisut
Tänaseks retseptiks mõnusasse laupäevaõhtusse on “õige magus” tort. Kaunistamisega nägin pisut rohkem vaeva aga see kõik tasus ennast ära. Öeldakse ju, et esmalt süüakse
Selle aasta jõuluõhtuks valmistasin maasika ja valge šokolaadi mousse koogi peegelglasuuriga. Koogi retsept pärineb Carina Stewarti kodulehelt. Kook: http://carinastewart.com/strawberry-and-white-chocolate-mo…/ Peegelglasuur: http://carinastewart.com/mirror-cake-recipe/ RAHULIKKE JÕULE!