Karamellisel mandlijahu- ja rukkihelbepõhjal rabarberikook

Jaga retsepti

Mõnus karamellise maitsega rabarberikook, mille põhjas on kasutatud rukkihelbeid ja mandlijahu ning fariinsuhkrut,

Kerge hapukuse annab rabarber ning värskuse hapukoor.
Lihtne ja maitsev.
Koostisosad:
65 g mandlijahu
65 g fariinsuhkrut
65 g rukkihelbeid
65 g suhkrut
0,25 tl soola
100 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit
100 g suhkrut
1 spl maisitärklist
300 g 10% hapukoort
1 muna
1 spl suhkrut
Sega kokku või, fariinsuhkur, rukkihelbed ja mandlijahu ühtlaseks puruks. Vooderda piklik pirukavorm (10*20 cm) küpsetuspaberiga. Suru saadud segu tihedalt koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks  klopi lahti muna 1 spl suhkruga ning lisa hapukoor. Vala saadud segu koogipõhjale. 
Sega 100 g suhkrut maisitärklisega ning lisa rabarberitükid. Sega kuni kõik rabarberitükid on korralikult suhkruga kaetud. Laota rabarber koogile ning raputa rabarberile ka kausi põhja jäänud suhkur.
Küpseta ahjus 180 C juures 50 minutit.
Jahuta enne serveerimist ning hoia kooki ka külmkapis mõni tund enne serveerimist.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll rohkem aga tulemus on oma

#mymumisthebestcookever