Imeliselt õhuline pidupäevakook Viola sulatatud juustust ja rukkihelvestest.

Jaga retsepti



Koogil on väga mõnus maitsekooslus: rukkihelbed, Viola sulatatud juust ja värsked marjad.
Oma konsistentsilt meenutab see kook pisut juustusufleed. See on õhuline ja suus sulav. Krõbe koogipõhi on valmistatud röstitud rukkihelvestest. Lisandiks sobib hästi vaarika-mustika marjakaste, mis annab mõnusa hapuka nüansi koogile. Lihtsalt purusta marja saumikseriga ja lisa nii palju suhkrut kui soovid.
Koogipõhi:
135 g Alma Eesti võid
4 sl suhkrut
200 g röstitud rukkihelbeid
50 g fariinsuhkrut
50 g jahu
maitseks soola
Rösti rukkihelbed  ja sega need jahu, suhkrute ning sulatatud võiga.
Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ning kalla vormi põhjale koogipõhja puru. Suru puru tihedalt koogivormi põhja. Küpseta 200 C juures ca 10-15 minutit.
Koogi täidis:
3 pakki Valio Viola sulatatud juustu
400 g Alma 20% hapukoort
4 muna
130 g suhkrut
Vahusta munakollased suhkruga. Lisa toasoe sulatatud juust ja hapukoor. Vahusta munavalged ning lisa need õrnal segades segule.
Kalla täidis eelküpsetud põhjale ja küpseta ahjus 160 C juures ca 60 minutit. Lülita ahjul kuumutamine välja ja lase koogil ahjus jahtuda.

Kaunistuseks:
500 g marju
2 tl želatiini
Lase želatiinil punduda 4 spl veega ja sulata segu vesivannil. Lase segul pisut jahtuda.
Kata kook marjadega ning pintselda marjad üle želatiini seguga.
Lase koogil seista külmkapis vähemalt mõned tunnid enne serveerimist.


Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-ga




vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis