Rummipallid

Jaga retsepti

Pole midagi paremat ühtedest mõnusatest rummipallidest, mida teha ei ole sugugui keeruline. Sellest kogusest saab 15 rummipalli.

Vaja läheb:

Biskviidi jaoks:

240 g muna

120 g suhkrut

140 g jahu

näpuotsaga soola

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega sool jahuga ning sõelu vahustatud munadele juurde. Sega ettevaatlikult, et vahustamisel sisse segatud õhk jääk taigansee püsima. Pane saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaasile ning küpseta ahjus 210 C juures 12-15 minutit. Võta kook ahjust ning lase jahtuda.

Rummipallide jaoks läheb vaja:

Eelmise retsepti järgi valmistatud biskviit

75 g võid

100 g tumedat šokolaadi

35 g  kakakod

110 g magustatud kondenspiima

100 g hapukoort

2 ampulli (RUF) rummi essentsi 2*2  ml

50 g küpsisepuru (klassikaline Kalevi küpsis)

50 g vahukoort

20 g punast paksu moosi

Pudista biskviit kaussi ja sega see kakaopulbriga. Sulata või ja tume šokolaad ühtlaseks massiks ja lisa see biskviidipurule. Lisa ka kondenspiim, hapupkoor ja rummi essents. Sõtku käega ühtlaseks taignaks ja kaalu 50 g – sed tükid. Veereta tükkidest ümmargused pallid ja keeruta neid purustatud küpsiste sees. Lõika kääridega rummipallidele sakid. 

Vahusta vahukoor ja pritsis rummipallidele pisikesed lillekesed. pane lillekese südameks väike täpike punast moosi.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu +

#mymumisthebestcookever