Pähklibesee pistaatsiapähklise vahukoore ja maasikatega

Jaga retsepti

 

Pähklibesee valmistamiseks kasutasin röstitud sarapuupähklipuru ja kreemi sisse pistaatsiapähklipastat. Väga pähkline kook, mis maitseb imehästi suure koguse päikeseküpsete maasikatega.

Pähklibesee:
5 tk  M  munavalget
200 g suhkrut
50 g purustatud röstitud sarapuupähkleid
1 tl maisitärklist
1 tl valgeveiniäädikat

Vahusta munavalget kuni valgete tippude tekkimiseni.
Lisade osade kaupa suhkur ja vahusta veel ca 5 minutit.
Lisa maisitärklis ja valgeveiniäädikas.
Sega hulka röstitud pähklipuru.
Pane beseemass paberiga kaetud küpsetusplaadile ringikujuliselt ja küpseta 140 C juures ca 50 minutit. Lase beseel ahjus jahtuda.

Pistaatsipähkline vahukoor
200 ml vahukoort
4 spl suhkrut
2 tl pistaatsipähklipastat

Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa pistaatiapähklipasta.

Kata pähklibesee vahukoorega ja lisa ca 500 g maasikaid. Mida rohkem seda uhkem 🙂

 

In English

vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis: