Passioniviljaga beseerull

Jaga retsepti

Passioniviljaga beseerull on mõnus magustoit, millel on mõnus magus maitse ning kerge hapuka teravuse annab passionivilja püree ja värske passionivili.

See magustoit sobib imehästi kevadpühade aega ja on mõnusaks magustoiduks millega sõpru üllatada.

Vaja läheb beseerullile:

7 toasooja M suruses munavalget

näpuotsaga soola

200 g suhkrut

1 tl maisitärklist

1 tl valge veiniäädikat

30 g mandlilaaste

Täidiseks:

2 dl vahukoort

3 tl suhkrut

100 g toorjuustu

4 sl passionipüreed (suhkruga)

2 passionivilja seemned

Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Lisa lusikatäie kaupa suhkur ja vahusta kuni saad ilusa läikiva beseemassi. Lisa maisitärklis ja valge veiniäädikas ning vahusta veel. Laota saadud beseemass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa beseemassile mandlilaastud. Küpseta beseed eelkuumutatud ahjus 160 C juures  ca 35-45 minutit, kuni besee on pealt kergelt krõbe. Tõsta besee ahjust ja lase täielikult jahtuda. 

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toorjuust ja passionipüree ning vahusta ühtlaseks. 

Pane jahtunud beseepõhja peale küpsetuspaber ning keera ahjuplaat koos beseega tagurpidi nii, et mandlilaastudega kaetud beseepool jääb vastu puhast küpsetuspaberit. Eemalda küspetuspaber beseerulli põhja küljest ning määri beseepõhja põhjale täidis. Raputa täidisele passionivilja seemned. Rulli beseerull tihedalt kokku, kasutadeks abina besee all olevat küpsetuspaberit. 

Pane beseerull paariks tunniks kuni 24 tunniks külmkappi. Enne serveerimist võid beseerulli kaunistada (kasutasin selleks vahukoore-toorjuustu kreemi  ning passionivilja seemneid). 

 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept