Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga.
Koogi jaoks läheb vaja:
Munavalgete vahustamiseks:
4 munavalget
85 g suhkrut
Pähkli-jahusegu jaoks:
75 g suhkrut
10 g vanillisuhkrut
35 g jahu
110 g metspähklijahu
Sellest kogusest saad 3 tordipõhja (läbimõõduga 18 cm)
Võikreemi jaoks:
200g võid
400 g suhkruga kondenspiima
3 spl Vana Tallina likööri
o,5 tl kakaopulbrit
Tordi kaunistamiseks:
Röstitud pähkleid
Musta kakaod
Rukkilille õielehti
tuhksuhkrut
Tordipõhjade valmistamine:
Rösti pähklid ning jahvata need jahuks. Sega pähklijahu,suhkru, vanillisuhkru ja jahuga.
Vahusta munavalged ning hakka vaikselt lisama suhkrut. Vahusta kuni saada tugeva vahu. Lisa vahule pähkli-jahusegu ning sega ettevaalkult ühtlaseks taignaks.
Pane küpsetusplaatidele küpsetuspaber ning kasutades tordivormirõngast (läbimõõt 18 cm) tee kolm ühesugust tordipõhja. Küpseta 110 C pöördõhu juures ca 1 tundi ja 50 minutit. Jäta valmis koogipõhjad välja lülitatud ahju kuivama. Lõika koogipõhjade servad siledaks ja jäta saadud puru alles (saad seda kasutada koogiservade katmiseks).
Kreemi valmistamiseks vahusta või ja lisa kondenspiim. Vahusta kuni saad ühtlase-vahuse kreemi.
Pane kreem kihiti koogipõhjadega ning pealmisele koogipõhjale jäänud kreemile lisa hulka kakaopulber, et pealmise kiht kreemi oleks kakaomaitseline. Silu koogi küljed siledaks ja kata võikreem beseepuruga. Kaunista kook vastavalt oma soovile.
Ilusat sünnipäeva!