Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Jaga retsepti

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga.

Koogi jaoks läheb vaja:

Munavalgete vahustamiseks:

4 munavalget 

85 g suhkrut

Pähkli-jahusegu jaoks:

75 g suhkrut

10 g vanillisuhkrut

35 g jahu

110 g metspähklijahu

Sellest kogusest saad 3 tordipõhja (läbimõõduga 18 cm)

Võikreemi jaoks:

200g võid

400 g suhkruga kondenspiima

3 spl Vana Tallina likööri

o,5 tl kakaopulbrit

Tordi kaunistamiseks:

Röstitud pähkleid

Musta kakaod

Rukkilille õielehti

tuhksuhkrut

Tordipõhjade valmistamine:

Rösti pähklid ning jahvata need jahuks. Sega pähklijahu,suhkru, vanillisuhkru ja jahuga.

Vahusta munavalged ning hakka vaikselt lisama suhkrut. Vahusta kuni saada tugeva vahu. Lisa vahule pähkli-jahusegu ning sega ettevaalkult ühtlaseks taignaks.

Pane küpsetusplaatidele küpsetuspaber ning kasutades tordivormirõngast (läbimõõt 18 cm) tee kolm ühesugust tordipõhja. Küpseta 110 C pöördõhu juures ca 1 tundi ja 50 minutit. Jäta valmis koogipõhjad  välja lülitatud ahju kuivama. Lõika koogipõhjade servad siledaks ja jäta saadud puru alles (saad seda kasutada koogiservade katmiseks). 

Kreemi valmistamiseks vahusta või ja lisa kondenspiim. Vahusta kuni saad ühtlase-vahuse kreemi.

Pane kreem kihiti koogipõhjadega ning pealmisele koogipõhjale jäänud kreemile lisa hulka kakaopulber, et pealmise kiht kreemi oleks kakaomaitseline. Silu koogi küljed siledaks ja kata võikreem beseepuruga. Kaunista kook vastavalt oma soovile.

Ilusat sünnipäeva!

vaata veel:

Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad