Cannelé koogikesed

Jaga retsepti

Väikesed Prantsuse küpsetised, mis on maitsestatud rummi ja vanilliga. Pehmed sisult ja krõbedad-karamelliseeritud pealispinnalt. Nende küpsetiste jaoks on spetsiaalsed väikesed silindrilised vormid, mis on ca 5 cm kõrged. Mina kasutasin ca 3 cm mini cannelé vorme. Koogikesed on pärit Bordeaux regioonist Prantsusmaalt.

Algne retsept on pärit Lia Virkuse instagrammi lehelt.

Aga väikesed muudatused pidin siiski tegema. Kuna mul ei olnud kodus rummi, siis kasutasin hoopis brändit ja mis seal salata ka nii maitsesid need koogikesed imeliselt.

Vaja läheb:

50 g võid

5 dl piima

1 tl soola

2 tl vanillisuhkrut

240 g suhkrut

100 g nisujahu

2 muna

2 munakollast

5 sl brändit

3 sl võid vormide määrmiseks

Pane 50 g võid, piim ja sool potti ning kuumuta keemiseni. lase pisut jahtuda.

Pane suhkrud ja jahu kaussi. Klopi lahti munad ja munakollased aga ära vahusta. Sega munad suhkru-jahusegusse ning lisa või-piimasegu. Sega korralikult segamini ning jälgi, et taignasse ei jääks tükke. Vajadusel kurna tainas läbi sõela. Lisa konjak ja sega ühtlaseks. Kata kauss kaanega ja pane see vähemalt 24 tunniks külmkappi laagerduma. 

Järgmisel päeval sulat või ning määri vormid. Täida vormid taignaga aga jäta servst ca 0,5 mm täitmata. Küpseta 200 C juures ca 60 minutit, kuni koogikesed on tumepruunid.

Võta kuumad koogikesed kohe vormist välja. Lase jahtuda, et tekiks pealmine krõbe kiht. 

vaata veel:

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles