Pain Aux Raisin

Jaga retsepti

Pain Aux Raisin ehk meite keeli rosinarull keedukreemiga. Taignaks kasutasin Eesti  Pagari pärmilehttaigent aga virgemad võivad lamineeritud taigna ka ise teha. Taigen on küpsenuna mõnus ja leheline, keedukreem kreemjas ja lisatud rosinad, riivitud apelsinikoor ja kaneel on üks ütlemata tore kombo, mida saia vahelt leida. Peale kallasin ka apelsinimahla ja tuhksuhkruga valmistatud glasuuri ning valmis need saiad olidki. Kellegile liiga magusad, kellegil algas just dieet ja minu saatus oli need saiad ise ära süüa. Ehh, ega ma väga võidelnudki – jagus just mõneks päevaks. Hea saia tunned ära sellest kui päevade möödudes on maitse ikka hea ja võibolla veel paremgi…

Ja nüüd siis retsept.

Vaja läheb:

500 g Eesti Pagari pärmilehttaigent (ikka seda punases pakis) – see on minu lemmik juba aastaid

Võta tainas pakendist välja ning pane küpsetuspaberile sulama.

Keedukreemile:

50 g suhkrut

2 suure muna kollast (mida kodusema kana muna seda parem) – aitäh Lilleoru talu kanadele

20 g maisitärklist

250 ml piima

1 tl vanillisuhkrut

sipsuke soola

Sega omavahel munakollased ja suhkrud. Lisa sool ja maisitärklis ning sega ühtlaseks. Pane piim potti ja lase piimal keema tõusta. Lase piimal veidi jahtuda ning kalla piim osade kaupa munasegusse. Sega ühtlaseks ning tõsta pott uuesti pliidile. Kuumuta keskmisel tulel ning sega kreemi kogu aeg vispliga, et kreem ei kõrbeks ja tuleks ilus siidine- ilma klimpideta. Keedukreem läheb paksuks järsult- taba see moment ning tõsta pott pliidilt. Samal ajal võid edasi vispeldada, et segu oleks ilus ja siidine. Lase keedukreemil enne saia vahele panekut täielikult jahtuda.

Saia vahele:

100 g väikseid tumedaid rosinaid

1 apelsini riivitud koor

0,5 tl kaneeli

Pese rosinad ja kuivata. Laota sulanud taigen laiali ning määri selle ühtlase kihina jahtunud keedukreem. Raputa peale rosinad ning riivitud apelsini koor. Raputa rosinatele ka kaneel.

Keera taigen ettevaalikult rulli, alustades taigna lühemast servast. Nii saad ilusa paljude keerdudega jämeda rulli. Lõika rull terava noaga 10-ks ühesuuruseks tükis ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. Jäta rullide vahele piisav vahe, et rullid ei kerkiks kokku.

Kui rullid on kerkinud (see võtab aega ca 30 minutit), siis küpseta rulle ahjus 220 kraadi juures ca 15-20 minutit. Rullid peavad olema nii pealt kui põhjast mõnusalt kuldpruunid. Lase rullidel täielikult jahtuda enne glasuuriga katmist.

Glasuuri jaoks:

2 spl apelsinimahla

ca 100 g tuhksuhkrut

Sega suhkur ja mahl omavahel kuni saad sellise keskmise voolavusega glasuuri. Kalla glasuur saiadele.painaux

Mõnusaid toiduelamusi!

vaata veel:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris