Kolme piima kook porgandiga

Jaga retsepti

Väike edasiarendus meie peres väga populaarseks osutunud kolme piima koogile. Lisasin pisut porgandit ja porgandi-astelpajumehu, et kooki veel mahlasemaks ja maitsekamaks muuta. Ja väike ingver ja kaneel annab koogile sellise porgandikoogile omase maitse.

Koogi jaoks läheb vaja:

3 muna

näpuotsaga soola

100 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

150 g jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl kaneeli

näpuotsaga jahvatatud ingverit

100 g riivitud porgandit

Koogi immutamiseks:

200 g magustatud kondenspiima

170 g magustamata kondenspiima

90 g porgandi-astelpaju mehu

30 g vahukoort

Koogi valmistamiseks eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks ja lisa 1/3 suhkrust. Vahusta seni kuni saad läikiva massi. Sega munakollased ülejäänud suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks vahuks -vahusta munakollaseid 4-5 minutit.

Sõelu vahustatud munakollaste sisse sõelutud jahu, küpsetuspulber, kaneel ja ingver. Lisa riivitud porgand ja sega ühtlaseks taignaks. Lisa munavalged kolmes osas ja sega ühtlane taigen. Pane saadud taigen ettevalmistatud küpsetusvormi (läbimõõt 20 cm) ja küspeta kooki eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 35-40 minutit. Võta kook ahjust ja lase täielikult jahtuda.

Koogi immutussegu valmistamiseks sega omavahel kondenspiimad, vahukoor ja mehu. Torka jahtunud kooki söögipulgaga auud ning immuta kook immutusseguga. Kata kook toidukilega ja pane külmkappi maitsestuma 24 tunniks.

Koogi kaunistamise kreemi jaoks läheb vaja:

90 g vahukoort

40 g hapukoort

1 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut’

Vahusta vahukoor suhkrutega tugevaks vahuks ning lisa sinna hapukoor. Vahusta kuni saad ilusa ühtlase kreemi.

Kata saadud kreemiga kook ning kaunista soovi kohaselt. Kuna mina tegin kooki kevadpühade ajal, siis kaunistasin koogi šokolaadimunadega.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: