Banaanileib

Jaga retsepti

Üks ütlemata mõnus küpsetis, mida saab nautida noo soojalt kui külmalt.

Ka tegemine on väga lihtne ning vähe aega ja vaeva nõudev.

 

Vaja läheb:

125 g tooasooja võid

160 g heledat Muscovado suhkrut

200 g jahu

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

0,25 tl soola

1 tl soodat

1 tl küpsetuspulbrit

30 g pistaatsipähkleid, hakitud

3 + 1 küpsenud banaani

 

Soojenda ahi 180 C juurde.

Vahusta toasoe või suhkruga ühtlaseks vahuks ning lisa ühekaupa munad. Vahusta kuni saad mõnusa ühtlase vahu.

Sega omavahel jahu, sool, vanillisuhkur, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Lisas saadud segu või-munavahu hulka ning sega ühtlaseks taignaks. 

Purusta kahvliga 3 banaani ning lisa purustatud banaanid koos pistaatsiapähklitega taigna hulka ning sega ühtlaseks.

Vooderda piklik leivavorm küpsetuspaberiga ning kalla sinna taigen ja silu ühtlaseks. Koori viimane banaan ning lõika see pikuti pooleks. Suru banaanipooled taigna sisse. 

Pane vorm eelsoojendatud ahju ning küpseta  ahjus 50-60 minutit. Banaanileib on valmis siis, kui puidust tikk jääb leiba torgates puhtaks (mitte taignaseks). Võta leib ahjust ning lase sellel vormis ca 10 minutit jahtuda. Tõsta leib vormist alusele ja head isu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat maasikat Tükelda kõik koostisosad väikesteks

#mymumisthebestcookever