Kirsstomati Tarte Tatin

Jaga retsepti

 

Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse.

Koostisosad:
250 g tükk lehttaigent
350 g värvilisi kirsstomateid
soola, purustatud musta pipart
2 spl oliivõli
20 g võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
1,5 spl heledat Muscovado suhkrut
1,5 spl Balsamico äädikat
1 rosmariini vars

Poolita kirsstomatid ja sega need pipra, soola ning oliivõliga.

Pane kirsstomatid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta ahjus 200 C juures kuni 15 minutit, kuni suurem osa mahla on tomatitest välja aurustunud.
Prae pannil tükeldatud sibul ja küüslauk võis. Lisa Muscovado suhkur ja Balsamico äädikas ning mõned rosmariini lehekesed .
Lisa pannile tomatid ja lase paar minutit haududa, et maitsed seguneksid.

Võta 3 ahjuvormi (vormi läbimõõt  12 cm) ja jaga tomatisegu 3 ahjuvormi põhjadele.

Pane tomatite peale sobiv tükk lehttaigent ja suru taigna servad vormi külgedele võimalikult tihedalt.
Torka taignasse kahvliga augud ja küpseta 200 C juures ca 20 minutit.
Võta küpsetised ahjust. Lase pisut jahtuda ja pane alusele nii, et lehttaigen jääks vastu taldrikut ja tomatid peale. Kaunista rosmariini lehekestega.

PS Tarte Tatini võid küpsetada ka ühes suures ahjuvormis.

 




vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola