Aprikoosikook

Jaga retsepti

See kook on kui päike- tulvil mõnusaid maitseid ja säravaid kevadisi kollaseid värvitoone. 

PÕHI
Kasuta 24 cm läbimõõduga lahtikäiva põhjaga koogivormi.


125 g Alma võid
1,5 dl röstitud kiirkaerahelbeid
1,5 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 dl suhkrut
0, 5 dl rosinaid – peenemaks hakitud


Röstida kaerahelbed kuumal ja kuival pannil. Jahutada.
Kaerahelbed segada jahu, soola, rosinate ja suhkruga. Lisada tükeldatud külm või ning vormida taignaks. Vajadusel lisada kuni 1 spl vett.
Tainas vajutada koogivormi põhja ja panna vorm 30 minutiks külma. Seejärel katta vorm küpsetuspaberiga ning küpsetusubadega ja eelküpsetada 200 kraadises ahjus ca 15 minutit. Siis eemaldada küpsetuspaber ja -oad ning küpsetada veel ca 5 minutit.



TÄIDIS:
600 g Alma rasvatut kohupiimakreemi
100 g Alma võid
100 g riivitud porgandeid
3 tk M muna
100 g kuivatatud aprikoose- peeneks hakitud
80 g suhkrut
Riivitud apelsinikoort


Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa kohupiimakreem, riivitud porgandid, kuivatatud aprikoosid, sulatatud või ning riivitud apelsinikoor.
Sega kergelt, et õhk täidisest välja ei tuleks.
Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta 170 C juures ca 40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda.


TARRETIS


2 purki aprikoosikompotti ( ühe purgi kaal: 410 g koos siirupiga/ 240 g aprikoose)
1 dl apelsinimahla
50 g suhkrut
1 tl želatiini
2 spl vett
Sega vesi želatiiniga ja lisa apelsinimahlale ning lisa segule ka suhkur.

Kuumuta segu kuni želatiin on täielikult sulanud
Lase segul jahtuda toatemperatuurile.
Pane aprikoosid koogile ( kook on endiselt koogivormis) lõikepind allapoole ja pintselda üle tarretise seguga, et kõik aprikoosid oleksid tarretisega kaetud.
Lase tarretisel tarretuda.
Kooki serveeri järgmisel päeval peale valmistamist, siis tulevad koogi maitsed paremini esile.


 

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.