Mõnus kohev kook, millele annavad mõnusa maitse soolakaramellikaste ja pohlad.
Koogi jaoks läheb vaja:
Koogipõhi
100 g toasooja võid
0,5 dl suhkrut
pool muna
50 g hapukoort
100 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
pisut soola
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa muna ning sega ühtlaseks. Lisa segule hapukoor ning sega ühtlaseks. Lisa jahu,küpsetuspulbri ja soola segu ning sega taignaks. Pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale (koogivormi läbimõõt 16 cm). Küpseta ahjus 200 C juures ca 15 minutit kuni koogipõhi on pealt kuiv ja kergelt pruunikat värvi.
Katte jaoks läheb vaja:
3 muna
500 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 sl kartulitärklist
Eralda munakollased ja valged. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks-heledaks vahuks ning lisa hapukoor. Sega ühtlaseks.
Lisa tärklis ja sega. Vala saadud täidis eelküpsetatud koogipõhja peale. Küpseta 180 C-ses ahjus ca 40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda enne karamellikastmega katmist.
Karamellikastme jaoks läheb vaja:
2 sl vett
125 g suhkrut
75 g vahukoort
25g võid
soola näpuotsaga
Pane potti vesi ja suhkur ning lase suhkrul karamelliseeruda. Lisa vahukoor ja või. Keeda segu madalal kuumusel, kuni kaste on paksenenud. Kalla veidi jahtunud kaste jahutatud koogile.
Kaunistuseks kasuta pohli.