Rosinate ja kreeka pähklitega sidruniküpsised

Jaga retsepti

Pehmed küpsised, millel on kerge sidrunimaitse ning rosinate magusus. Mõnusa krõmpsuva konsistentsi annavad kreeka pähklid.

Vaja läheb 30 küpsise valmistamiseks:

1 väiksem sidrun

150 g suhkrut

150 g toasooja võid

2 muna

200 g jahu

100 g mandlijahu

2 tl vanillisuhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

50  g rosinaid

50 g tükeldatud kreeka pähkleid

tuhksuhkrut taignapallide veeretamiseks

Vahusta toasoe või suhkru ja riivitud sidrunikoorega. 

Lisa vahustatud võile ühekaupa lahtiklopitud munad ning sidrunist pressitud sidrunimahl. Vahusta ühtlaseks vahuks.

Sega omavahel kuivained: jahu, mandlijahu, sool, küpsetuspulber, vanillisuhkur, rosinaid ja tükeldatud kreeka pähkleid.

Lisa kuivainete segu võivahule ning sega ühtlaseks taignaks. 

Pane saadud taigen sügavkülma 30 minutiks enne küpsetamist.

Võta taigen ja jaga see 30-ks võrdseks osaks. Rulli saadud tükid pallikesteks ja veereta neid tuhksuhkrus. Pane pallikesed

küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta saadud pallikesi ahjus 180 C juures 8-10 minutit.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab mõnusa kastme lihapallile. Vaja läheb

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega. Koostisosad: 1 pakk kuivpärmi 120

#mymumisthebestcookever