Rabarberikook Ricotta ja rosinatega

Jaga retsepti

Üks mõnus suvine rabarberikook.

Vaja läheb:

Koogi põhi:

150 g Tartu Milli sidrunikeeksi pulbrit

55 g vett

45 g toiduõli

170 g rabarberit, tükeldatud

Sega keeksipulber vee ja toiduõliga ühtlaseks. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Pane koogivormi taigen ning raputa peale tükeldatud rabarber. Suru rabarberitükid kergelt taignasse ja lase koogivormil seista toatemperatuuril ca 15 minutit enne ahjupanekut. Küpseta põhja 190 C juures ca 15 minutit, kuni koogi servad on kergelt pruunikad.

Koogi kate:

2 muna

150 g suhkrut

100 g vahukoort

100 g rosinaid

400 g Ricotta kohupiima

pisut soola

Sega munad, suhkur, sool, vahukoor, ricotta ja rosinad ühtlaseks. Kalla saadud segu eelküpsetatud koogipõhjale ning küpseta kooki veel 190 C juures ca 10-15 minutit. Kooki ei tohi üle küpsetada, täidis peab olema veel kergelt võdisev kui koogi ahjust välja võtad. Lase koogil jahtuda täielikult enne serveerimist. Koogi kõrvale võid serveerida isetehtud rabarberimoosi aga kook sobib imeliselt ka ilma.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta