Marjamiisu maasikakastmega

Jaga retsepti

Edasiarendus kuulsast Itaalia Tiramisust. Kohvi asemel kasutasin leotamiseks värskelt pressitud apelsinimahla ning mascarapone asemel kodust ja tuttavat metsmaasikakohupiimakreemi. Kook valmib kergelt ja kiiresti. Koogi võid valmistada nii, et näeks välja veidi suurejoonelisem (nagu pildil) või siis hoopis lihtsa kausikoogina. Mõnusa täienduse annab koogile värsketest maasikatest valmistatud kaste.

 

Kook 4-5 sööjale.

 

Koostisosad:

200 g Savoiardi küpsiseid

50 g mustikaid

150 g maasikaid

50 g vaarikaid

300 g metsmaasika kohupiimakreemi

100 g vahukoort

20 g suhkrut

100 ml värskelt pressitud apelsinimahla

Riivitud  apelsinikoort

 

Kastme valmistamiseks läheb vaja:

200 g maasikaid

40 g tuhksuhkrut

 

Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ning lisa kohupiimakreem. Vahusta seni kuni saad ühtlase kreemi.

Vooderda väike leivavorm (10 x 20 cm) toidukilega. Lõika Savoiardi küpsised mõõtu nii, et need oleksid vormi servaga tasa. Pane küpsised leivavormi lõikepoolega vastu leivavormi põhja. Kata küpsistega kõik leivavormi küljed. Nii moodustub leivavormi külgedele ilus küpsistest serv.  Need küpsised, mis jäävad koogi külgedele – neid ei ole vaja mahlaga immutada. Pole vaja karta, et need küpsised jäävad kuivaks, kohupiimakreemist tuleb piisavalt niiskust, et kook jääks mõnus ja mahlane.

Pane apelsinimahl väikesesse kaussi ja lisa soovi korral ka pisut riivitud apelsinikoort. Võta ühekaupa ülejäänud küpsised  ja kasta need korraks apelsinimahla sisse ning vooderda vormi põhi mahla sisse kastetud küpsistega. Kasuta ka lõigatud küpsistest järelejäänud tükke, et vormi põhi saaks tihedalt küpsistega kaetud.  Lisa pool kohupiimkreemist ja silu ühtlaseks. Nüüd pane järgmine kiht leotatud küpsistest ja jällegi suru küpsised tihedalt üksteise vastu kreemi peale. Kõige lõpuks lisa teine pool kohupiimakreemist ja silu pealispind ühtlaseks. Kata kook ka pealt toidukilega ning pane kook ööseks külmkappi seisma.

Tõsta valmis kook vormist välja ning eemalda toidukile. Tõsta kook serveerimisalusele ning seo koogi ümber pael (kui soovid). Kaunista kook värskete marjadega.

Kastme valmistamiseks blenderda maasikad koos tuhksuhkruga ühtlaseks püreeks ja serveeri koos koogiga.

Kui soovid sama kooki valmistada kausikoogina siis võid laduda küpsised ja kohupiima kihiti kaussi ning kaunistada kook marjadega. Serveeri kooki samuti koos maasikakastmega.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab