Šokolaadi-kardemoni pirukas

Jaga retsepti


Šokohoolikute unelmate kook.


Soolane šokolaadi muretaignapõhi:

110 g jahu

40 g mandlijahu

40 g magustamata kakaopulbrit

70 g suhkrut

0,25 tl soola

100 g võid, toatemperatuuril

Kardemoni ganache:

0,5 tl purustatud kardemoni

200 g vahukoort

200 g tumedat šokolaadi

näpuotsaga soola

 

Pirukapõhi: 

Kuumuta ahi 175 C juurde.

Sega omavahel jahu, mandlijahu, suhkur, kakao ja sool.

Lisa või ja näpi taigen sõrmedega purutaoliseks massiks, kuni või on ilusti ühtlustunud kuivanetega ja kokku pressides moodustab taigna.

Jaga saadud taigen piklikusse lahtikäivasse pirukavormi (10×30 cm) ja pressi see ilusa ühtlase kihina vastu koogivormi.

Torgi koogipõhja kahvliga augud ja küpseta põhja 15 minutit.

Ganache valmistamine:

Kuumuta vahukoort ja kardemoni potis keskmisell kuumusel. Lase keema tõusta ja eemalda kohe pliidilt. Pane šokolaad suurde kaussi ja lisa läbi sõela kuum koor. Lisa sool ja lase seista 3 minutit. Sega korralikult kuni saad ühtlase ganache.

Kalla ganache jahtunud koogipõhjale ja lase seista külmkapis 3-4 tundi. Kaunista vastavalt oma soovile ja hoia kooki kuni serveerimiseni külmkapis.

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku