Porgandikook

Jaga retsepti

See porgandi kook on mõnusalt mahlane ja lihtne valmistada, millel on juures mõnus jõulunüanss jõhvikate ja piparkoogimaitse näol

Porgandi kook:

500 g riivitud porgandeid
5 M suuruses muna
200 g suhkrut
pisut soola
240 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl piparkoogimaitseainet (Santa Maria)
2 tl vanillisuhkrut
100 g toiduõli

Toorjuustukreem:
600 g toorjuustu
280 g vahukoort
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Šokolaadi ganache
100 g valget šokolaadi
55 g vahukoort


Kaunistuseks valge glasuurist tehtud kuusekesi ning kergelt kuldset sädelust. Suhkruga kaetud jõhvikaid, mis meenutavad  lumepalle ning füüsaleid.

Valmista ette kolm küpsetusvormi (läbimõõduga 22 cm). Määri vormide servad ja põhjad õliga.

Vahusta munad suhkrute ja soolaga heledaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbri, soola ja piparkoogimatseainega.
Sega munavahu sisse õli, siis porgandid ja lõpuks jahu.


Jaga tainas kolme ettevalmistatud küpsetusvormi vahel ja küpseta neid ca 15 minutit 200 C juures või kuni tikuga küpsust kontrollides jääb tikk puhtaks.
Lase küpsenud koogipõhjadel jahtuda pisut vormides ja siis tõsta need restile jahtuma. Lase neil täielikult jahtuda enne koogi kokkupanekut.

Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega ja lisa toasoe toorjuust. Vahusta veel kuni oled saanud ühtlase kreemi.
Pane esimene koogipõhi alusele ning pane koogipõhjale 1/3 kreemi. Tõsta kreemile teine koogipõhi ja määri teisele põhjale teine osa kreemist. Tõsta külmkappi 15 minutiks hanguma.
Määri koogi peale ja külgedele ülejäänud kreem ja silu koogi põhjad ja küljed ühtlaseks. Pane külmkappi hanguma.

Šokolaadi ganache valmistamiseks pane šokolaaditükid kaussi. Lase vahukoor keema ja kalla soe koor šokolaadile. Lase seista ca 3 minutit ning sega ganache ühtlaseks. Väldi mullide teket st. ära sega üle. Lase ganachel seista ca 10 minutit enne tordile kallamist. Alusta ganache tilgutamist tordi servadele, et jääksid tilkuvad servad. Lõpuks kata tordi pealmine kiht. Kaunista vastavalt soovile.

Hoia kooki torti külmkapis üleöö enne serveerimist.




vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad