Aprikoosi-meekook

Jaga retsepti

Suvine kook, mida on lihtne valmistada ning mida ei ole vaja küpsetada. 

Vaja läheb:

400 g digestive küpsiseid

200 g sulatatud võid

näpuotsaga soola

700 g kohupiimapastat

200 ml vahukoort

6 suurt spl mett

100 g pehmeid kuivatatud aprikoose

4 želatiini lehte

1 tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks marju, söödavaid lilleõisi

 

Purusta küpsised peeneks puruks ning sega see sulatatud võiga. Lisa purule ka näpuotsaga soola.

Vala 1/ 3 küpsisepurust ettevalmistatud lahtikäivasse küpsetusvormi (läbimõõt 24 cm). Küpsetusvormi ettevalmistamiseks kata vormi põhjad ja küljed küpsetuspaberiga.

Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor vanillisuhkruga ning lisa kohupiimapasta ja mesi. Vahusta saadud segu ühtlaseks vahuks. Lisa kreemile tükeldatud aprikoosid. 

Pane želatiini lehed külma vette likku, kuniks need on pundunud. Pane želatiini lehed väikese veega kaussi ning pliidile ning sulata, kuni lehed on täileikult sulanud. Lase segul pisut jahtuda ning lisa see valmis kreemile.

Pane 1/2 kreemist vormi küpsisepuru peale ning kata kohupiimakreem teise osa küpsisepuruga. Lisa küpsispurule ülejäänud kohupiimakreem ja küpsisepuru.

Kata vorm toidukilega ning aseta see külmkappi seisma üleöö.

Järgmisel päeval enne serveerimist eemalda koogilt vorm ning kaunista kook vastavalt oma soovile.

 

Head isu!

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa