Küpsisetort just nii nagu mulle maitseb

Jaga retsepti

Midagi nostalgilist ja eriti maitsvat ning nagu ikka pisut teistmoodi kui tavaliselt 😊

Koostisosad:

3 pakki Kalevi apelsini-kardemoni küpsiseid

Koogi vahele kohupiimakreem:

2 tl vanillisuhkrut

500 g 20%-list hapukoort

1 purk magustatud kondenspiima

300 g kohupiima torus (maitsestamata)

Sega kohupiim, kondenspiima, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks.

Koogi vahele:

150 g musti sõstraid (sobivad ka külmutatud)

Koogi peale hapukoore kiht:

1 tl vanillisuhkrut

50 g suhkrut

200 g 20 % -list hapukoort

Kaunistuseks  kreem:

100g toorjuustu

100 g vahukoor

2 spl suhkrut

Šokolaadi kate:

100 g šokolaadi

100 g vahukoort

Tordi kokkupanek.

Voorderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm toidukilega. Laota küpsised ümmarguse lahtikäiva koogivormi külgedele ja põhjale. Lisa pool kreemist ning torka kreemi sisse pooled mustad sõstrad. Laota kreemile teine kiht küpsiseid ning kalla küpsistele ülejäänud kreem ning ülejäänud mustad sõstrad. Laota kreemile uus kiht küpsiseid.

Küpsiste peale kalla suhkrutega segatud hapukoor. Kata tort ka pealt toidukilega ning lase tordil seista külmkapis üks päev.

Tordi kaunistamiseks toorjuustu-vahukoore kreem. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa toorjuust ning vahusta ühtlaseks vahuks. Kata saadud seguga tordi küljed ja pealmine osa.
Valmista šokolaad, mille saad kallata tordile kaunistuseks.Kuumuta vahukoor keemiseni ja lisa šokolaad. Sega kuni oled saanud ühtlase massi. Jahuta kuni segu on paksenenud ja kalla tordile.
Kaunista tort vastavalt oma soovile. 

Mina tegin kaunistuseks sefiiri, mis on pärit siit retseptist:

Kevadine tulbitort sefiirist ja keeksise põhjaga

Aga tordi võib kaunistada ka lihtsalt marjadega.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi