Kõrvitsa-kondespiimatäidisega koogikesed

Jaga retsepti

Sügise hitt on raudselt kõrvits. Minu lemmikuks on muskaatkõrvits, millest teen tavaliselt püree ja seda kasutan siis erinevate küpsetiste, suppide ja pearoogade valmistamiseks. Püree valmistamiseks puhastan kõrvitsa ja röstin selle ahjus pehmeks. Siis kui kõrvits on pehme, võtan selle ahjust ja lasen sellel jahtuda. Siis püreestan röstitud kõrvitsa ja säilitan seda külmkapis. Kui on vaja kõrvitsa püreed säilitada kauem, siis sügavkülmikus säilib see püree samuti hästi.

Sellest kogusest saad 9 kõrvitsa koogikest

Kõrvitsa koogikeste jaoks läheb vaja:

170 g jahu

1 spl suhkrut

näpuotsaga pisut soola

120 g külma võid

ca 3 spl jääkülma vett

Pane kaussi jahu, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks. Lisa kuubikuteks lõigatud või ning suru või ning kuivained näppude vahel ühtlaseks puruks. Lisa purule ühe lusika haaval jääkülm vesi ning suru see ühtlaseks taignaks. Mässi saadud taigen toidukilesse ning  pane 1 tunniks külmkappi tahenema.

Täidise valmistamiseks läheb vaja:

25 g fariinsuhkrut

näpuotsaga soola

0,25 tl kaneeli

1 munakollane

40 g magustatud kondenspiima

50 g muskaatkõrvitsapüreed

0,75 sl maisitärklist

Määrimiseks 1 muna

Sega omavahel kõik koostisosad ning pane pott pliidile ning kuumuta segu keskmisel kuumusel kogu aeg segades kuni segu pakseneb. Tõsta valmis segu pliidilt jahtuma.

Rulli taigen jahuga kaetud laual ca 3 mm paksuseks ning lõika taignast välja 18 ringi (läbimõõduga 8 cm). Tõsta üheksa ringi keskele täidis ning määri ringi servad muna-vee seguga. Lõika teisest üheksa ringi keskelt välja pisem ring suurusega 4 cm ning tõsta auguga ring täidisega kaetud ringile nii, et täidis ei oleks kaetud. Määri koogikeste taignaosad muna-vee seguga ning küpseta koogikesi ahjus 190 C juures 12-15 minutit. Koogikesed võiksid jääda pigem heledad kui pruunistunud. Tõsta koogikesed jahtuma ning kõige paremad on need kindlasti järgmisel päeval.

Mõnusat kõrvitsa aega!

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll rohkem aga tulemus on oma

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad hästi külma Prosecco kõrvale. 😊

#mymumisthebestcookever