Banaanikook punase peedi tšipside ja kaerajahuga.

Jaga retsepti

 Uus retsept, mis on veidi teistmoodi. Kas olete proovinud kokku panna kaerajahu, banaani ja peeti. Tundub esmapilgul imelik? Aga tegelikult polegi… Maitse on mõnus ja kui kook veel kaunistada, siis võib saada päris piduliku ampsu. 

Vaja läheb:

100 g võid, sulatatud

3 muna

90 g tumedat muscovado suhkrut

60 g valget suhkrut

240 g hapukoort

260 g purustatud banaani

soola

125 g täistera kaerajahu

125 g nisujahu

15 g peedi tšipse

 

Klopi munad suhkrutega lahti. Lisa hapukoor ja purustatud banaan ning või. Sega omavahel jahud, sool ja väikesed peedi tsipside tükid. Ühenda vedelik ja kuivained ühtlaseks taignaks. 

Pane ettevalmistatud küpsetusvormi. Kasutasin auguga lahtikäivat küpsetusvormi (läbimõõduga 26 cm). Pane küpsetusvorm ahju ja küpseta 170 C juures ca 1 tund. Küpsust kontrolli puutikuga.

Jahuta kook ning kata soovi korral kaunista toorjuustu ja/või soolakaramelli glasuuriga. Glasuuride retseptid leiad rullsaiade retseptide juurest.

Kaunista pistaatsiapähklite ning peeditšipsidega.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris