Sfogliatelle

Jaga retsepti

See Itaaliast pärit küpsetis on täidetud Ricotta ja apelsiniga. Asendasin Ricotta kohupiimaga ja tulemus sai imeline.

Vaja läheb:

Tainas:

250 g jahu

1 sl vedelat mesi

100 g pehmet võid

125 ml käesooja vett

näpuotsaga soola

Pane vesi, sool, mesi ja jahu mikserisse ja 5-8 minutit, kuni saad elastse ja ühtlase taigna.  Mässi tainas toidukilesse ja jäta 1 tunniks toatemperatuurile seisma.

Jaga tainas 8-ks osaks ja rulli pastamasinaga kuni taignaleht on ca 1 mm paksune. Venita taignalehte pisut laiemaks ning määri pehme võiga. Taignaleht on väga õhuke, nii et taigna all olev pind paistab läbi. Rulli tainas rulliks alustades rullimist taigna lühemast servast. Tee sama ka järgmise taignalehega ( rulli laiali ja määri võiga). Nüüd pane eelmine rull lahtirullitud taignalehele ja rulli see ümber eelmise rulli. Nii jätka kuni kogu tainas on otsas. Mässi saadud rull toidukilesse ja pane külmkappi 1-2 tunniks, et rull tahkuks.

Samal ajal valmista täidis.

Selleks läheb vaja:

225 ml piima

55 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsaga soola

75 g täistera mannat

1 munakollane

150 g kohupiima

1 apelsini riivitud koor

Pane potti piim, sool, suhkur ja vanillisuhkur ning lase keema tõusta. Lisa manna, samal ajal kogu aeg segades ja keeda 2-3 minutit kuni segu pakseneb. Vispelda mannapudrule hulka munakollane, kohupiim, apelsini koor. Jahuta täielikult.

Kuumuta ahi 220 C-ni. Vooderda ahjuplaat küpsetusaberiga. Lõika tainas 1,5 cm paksusteks viiludeks ja suru need ringid ca 9 cm laiusteks ringideks. Võta ketas sõrmede vahele ning suru ringi keskkohta väljapoole, et moodustuks nn. tass. Pane üks lusikatäis täidist  taigna sisse ja sulge servad korralikult. Tõsta ahjuplaadile. Jätka samamoodi ülejäänud taignaketastega. Küpseta ahjus 20-30min kuni küpsetised on kerkinud ja kuldpruunid. Jahuta veidi, siis raputa peale tuhksuhkrut ning serveeri.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on