Sidruni-vaarika kook

Jaga retsepti

Mõnus hapuka kikiga kook, mis on valmistatud õhulisest sidrunibiskviidist ning koogi vahel on rohkelt kohupiima ja sidrunivõiet.

Vaja läheb:

175 g jahu

1,25 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soodat

0,25tl soola

115 g toasooja võid

175 g suhkrut

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

120 ml hapupiima

poole sidruni koor

40 ml sidrunimahla

Kuumuta ahi 180 c juurde. 

Vahusta või suhkruga, lisa munad ning vahusta ühtlaseks vahuks.

Lisa kuivainete segu ning hapupiim ja sidrunimahl ning sidrunikoor.

 

Võta suur ahjupann, kata see küpsetuspaberiga ning kalla tainas plaadile ja küpseta 15 minutit.

Kreemi jaoks läheb vaja:

200 g vahukoort

50 g suhkrut

2 sl sidrunimahla

200 g kohupiima

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja sidrunimahl. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi. 

Koogi vahele:

Sidrunivõiet

Vaarikaid

Sidrunivõide valmistamiseks läheb vaja:

4 suurt munakollast

135 g suhkrut

1 sl sidrunikoort

80 ml sidrunimahla

näpuotsaga soola

85 g võid

Pane potti vesi ning lase sellel keema tõusta. Aseta pottile kauss munakollaste suhkru, sidrunikoore, sidrunimahla ja soolaga.

Vispelda segu plastist vispliga kuni segu pakseneb, see võtab aega ca 10 minutit. Võta kauss pliidilt ning lisa või kuubikutena. sega kuni või on sulanud ja pane siis sdrunivõie purki ning kata pealt toidukilega.Jahuta täielikult. jahtused sidrunivõie pakseneb. Säilita sidrunivõiet külmkapis kuni 5 päeva.

Lõika koogipõhi neljaks võrdseks osaks. Pane kihiti koogipõhi, sidrunivõie ja kreem. Korda sama tegevust mitu korda. Koogi kõige pealmiseks kihiks jääb sidrunivõie. Keskmisele kihile kohupiimakreemi peale võid pudistada vaarikaid.

Pane koogi ümber tordikile ning pane tort külmkappi tahenema.

Lõika tordile mõned imeõhukesed sidruniviilud ning valmista tarretis.

Tarretise jaoks läheb vaja:

250 ml vett

2 spl sidrunimahla

2 spl suhkrut

pisut kollast toiduvärvi

6 želatiinilehte

Pane želatiinilehed vette likku. Pane potti sidrunimahl, suhkur, vesi ja toiduvärv. Lase segul keema tõusta. Pigista želatiinilehtedest välja liigne vesi ning lisa lehed keevasse segusse. Lase lehtedel täielikult sulada. 

Tõsta valmis segu jahtuma ja kalla koogile kui see on jahtunud toatemperatuurile.

Lase koogil seista külmkapis ca 6 tundi ning serveeri kohvi või tee kõrvale.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran Regale juust sobib siia imehästi.😊Koostisosad:40

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: 60 g lehtkapsast peotäis lehtpeterselli

#mymumisthebestcookever