Pirnikook mandlijahuga

Jaga retsepti

Sügis pakub imelisi võimalusi oma värskete puu- ja köögiviljadega. Seekord olen pirnikoogi lainel. Üks mõnus kooslus, milles on mandlijahu ja pistaatsiapähkleid ja tsipake kardemoni. Mõnus sügisene amps.

Koostisosad:

100 g võid

85 g heledat Muscovado suhkrut

2 muna

135 g mandlijahu

85 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl kardemoni

0,5 tl soola

10 ml sidrunimahla

1 sidruni koor (riivitud)

3 pirni (kooritud, poolitatud ja sisu välja uuristatuna)

30 g pistaatsiapähkleid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja vahusta tugevaks vahuks.

Sega omavahel jahud, sool, küpsetuspulber ja kardemon. Lisa saadud segu või ja munasegule. Sega ühtlaseks ning lisa sidrunikoor ja sidrunimahl.

Kalla saadud segu ettevalmistatud lahtikäivasse piklikusse koogivormi (10*30 cm) ja silu tainas ühtlaseks. Pane taignale pirnipoolikud ja raputa neile hakitud pistaatsiapähkleid. Küpseta pöördõhuga 150 C juures ja 30 minutit. Koogi valmidust kontrolli puidust tikuga. Kui tikk jääb puhtaks on kook valmis.

Head isu!

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris kiiresti. Sellest kogusest saad 12

#mymumisthebestcookever