Piparkoogi toorjuustukoogikesed musta ploomi täidisega

Jaga retsepti

Jõuluks mõnus ja sobilik maius, mida saab lihtsalt ja suhteliselt kiiresti valmistada ning maitseb hästi kõigile juustukoogi sõpradele.

Sellest kogusest saab 6 väikest koogikest.

Vaja läheb:

100 g õhukesi piparkooke

50 g sulatatud võid

200 g Philadelphia toorjuustu

50 g suhkrut

1 muna

100 g kuivatatud musti ploome

2 tl apelsinimahla

Purusta piparkoogid ühtlaseks puruks ja sega sulatatud võiga. Jaga võiga segatud piparkoogipuru kuue väikese silikoonivormi vahel. Suru piparkoogipuru tihedalt vastu silikoonivormi põhja ning küpseta ahjus 200 C juures 10 minutit.

Täidise valmistamiseks purusta ploomid köögikombainis pastaks ning lisa apelsinimahl. Sega/purusta veel kuni saad ühtlase massi. Jaga saadud segu silikoonivormide vahel ning pane saadud segu piparkoogipõhjade keskele.

Toorjuustumassi valmistamiseks vahusta muna suhkruga ja lisa toorjuust. Vahusta kuni saad ühtlase massi ning tõsta saadud mass vormidesse. Küpseta ahjus 160 C juures 30 minutit, kuni toorjuust on veel kergelt võbelev. Võta ahjust ja lase koogikestel vormis täielikult jahtuda. Kaunista piparkookidega ja suhkrustatud kuivatatud ploomidega.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.