Marjakook mustade sõstardega

Jaga retsepti

Suvise marjakoogi tegemiseks on just nüüd õige aeg. Mustad sõstrad põõsas, kanamunad sõpradelt ja nii need ilusad marjakoogid valmis saidki.

Vaja läheb:

100 g külma võid

70 g suhkrut

0,25 tl soola

175 g jahu

1 muna

0,5 tl küpsetuspulbrit

Näpi külm või koos suhkru, soola, jahu ja küpsetuspulbriga ühtlaseks puruks. Lisa muna ja vajuta taigen kokku palliks. Ära teda palju sõtku, taigen ei tohiks palju soojeneda ( st. võimalikult vähe). Jaga taigen nelja ossa ning võta 4 väikest lahtikäiva põhjaga küpsetusvormi (läbimõõt ca 12 cm). rulli taigen ühtlaseks ning täida lahtirullitud taignaga küpsetusvormid. Pane taignaga täidetud vormid külmkappi ca 1 tunniks nii, et või uuesti taheneks. 

Võta vormid külmkapist ja torka neisse kahvliga augud. küpseta ahjus pöördõhuga 180 C juures  kuni põhjad on kergelt pruunid.

Täidiseks läheb vaja:

200 g toorjuustu

3 muna

140 g musti sõstraid

40 g suhkrut

Täidise valmistamiseks sega omavahel munad, toorjuust ja suhkur ühtlaseks massiks.

Pane marjad küpsetatud koogipõhjadele (jaga marjad nelja vormi vahel) ning lisa täidis. Küpseta kooke ahjus pöördõhuga 160 C juures ja 15 minutit.

Lase kookidel jahtuda enne serveerimist. Kõige parem on kui lased neil külmkapis seista enne serveerimist.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas praetud krevetid ja kurk on

#mymumisthebestcookever