Bienenstich. Traditsiooniline Saksa kook mandlite ja meega

Jaga retsepti

Bienenstich on otsetõlkes mesilase nõelamine aga antud juhul on tegu traditsionaalse Saksa koogiga. Koogil on kaks pärmitaignast koogikihti, täidiseks vanillikreem ja katteks krõbe mee-mandlikate.

Vaja läheb koogile:

75 g piima

15 g pärmi

30 g suhkrut

0,25 tl soola

1 muna

60 g sulatatud võid

210 g jahu

Sega suhkur pärmiga ja lisa piim ning sool. Lisa muna ja sulataud või ning jahu. Sõtku tagent 5 minutit ja jäta sooja kohta 45 minutiks kerkima.

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Laota kerkinud tainas koogivormi põhja laiali.

Koogi katte jaoks läheb vaja:

115 g võid

1 sl mett

5 sl suhkrut

1 sl vanillisuhkrut

1-1,5 sl vahukoort

80 g mandlilaaste

Pane potti või, suhkur, mesi, vanillisuhkur. Lase võil potis sulada ning lisa siis vahukoor. Kuumuta kuni kõik suhkur on sulanud ja lisa mandlilaastud. Kalla saadud segu taignale. Tõsta vorm ahju ning küpseta 175 C juures 25-30 minutit, kuni kate on pealt mõnusalt pruun.

Võta kook ahjust ja lase täielikult jahtuda.

Täidise jaoks läheb vaja:

400 ml vahukoort

2 sl vanillipudingipulbrit

1 tl vanillisuhkrut

Vahusta vahukoor ja lisa pudingipulber ning vanillisuhkur. Lõika kook kaheks kettaks. Määri või pritsi tordipritsiga kreem  ühele koogipoolele ja tõsta teine pool kreemile. Kata kook toidukilega ja pane 1 tunniks külmkappi.

 

 

vaata veel: