Chak-Chak

Jaga retsepti

Toidureis on jõudnud Kasahstani. Chak-chak on praegu üks kõige populaarsematest magusatest snäkkidest Kasahstanis ja seda on võimalik ka kauplustest osta.. Lihtne tainas on enam-vähem alati ühe retseptiga. Taigen küpsetatakse fritüüris krõbedaks ja segatakse mee-suhkrusiirupiga. Siis moodustatakse sellest ruttu torn, kuhi jne.

Retsept on pärit siit:
http://kazavida.blogspot.com/2009/01/chak-chak.html

Koostisosad:
Tainas:
2 muna
2 tl brändit
0,5 tl soola
240 g jahu
3 tl mooniseemneid

Siirup:
330 g mett
dl suhkrut
2 tsp sidrunimahla

Toiduõli praadimiseks.

Sega kausis lahtiklopitud munad, brändy, sool, mooniseemned ja jahu ning sõtku taignaks. Rulli kätega taignast ca 0,2 cm paksused ja 5 cm pikkused vorstikesed. Küpseta kuumas õlid.
Sega mesi ja suhkur ning keeda kuni moodustuks siirup. Lisa sidrunimahl.
Kalla keev siirup küpsetatud taignatükkidele ja sega korralikult. Vormi vastaval oma soovile kas kuhi, torn jne. Tee käed külma veega märjaks, et sa ei põletaks käsi ning, et segu ei kleepuks käte külge.
Chak-chak on valmis söömiseks kui see on täielikult maha jahtunud.

Head isu!

vaata veel:

Eelroad

Mustast leivast “rullbiskviit” kilu ja munaga

Teeks ühe “rullbiskviidi” Eestile sünnipäevaks? Vaja läheb Eesti Pagari musta vormileiba, kilu, muna ja nipet-näpet veel. Kui rullbiskviit kaunistada vutimunade ja rukkilille õielehtedega ongi pidupäeva

#mymumisthebestcookever