Britakook kardemoni, apelsinide ja passioniviljasiirupiga

Jaga retsepti

Imeline kooslus, mis sobib omavahel imehästi. Kerge kardemonine maitse ja apelsini hapukus ning kirsiks tordil passioniviljasiirup.

Koogipõhjale läheb vaja:

2 munakollast 

130 g võid

100 g suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

65 g isekerkivat jahu

0,25 tl kardemoni

50 g hapukoort

Besee jaoks läheb vaja:

2 munavalget

100 g suhkrut

peoga mandlilaaste

Kreemi jaoks läheb vaja:

200 g toorjuustu

175 g vahukoort

75 g suhkrut

75 g fileeritud ning tükeldatud apelsini

50 g Monini passionivilja siirupit

Kaunistuseks: marmelaadikomme, šokolaadimune.


Vahusta või suhkruga ning lisa juurde munakollased ning vahusta ühtlaseks.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kardemon ja sool ning sega läbi. Lisa kuivainete segu muna-võisegule ning sega ühtlaseks. Kõige lõpus lisa juurde hapukoor ning sega ühtlaseks taignaks.

Vooderda kaks koogivormi (ca 22 cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga ning jaga tainas nende vahel.

Besee jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa suhkur. Vahusta veel kuni kogu suhkur on sulanud. Jaga besee pooleks ning laota koogivormidesse taigna peale. Raputa peale mandlilaastud. Küpseta koogipõhju ahjus 175 C juures 20-25 minutit. Võta ahjust ning lase enne kreemi vahele panekut täielikult jahtuda.

Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ning lisa toesoe toorjuust ja vahusta ühtlaseks vahuks. Lisa fileeritud apelsini tükid. Määri saadud kreem ühe koogipõhja peale ja nirista ühtlaselt kreemi peale passionivilja siirup ning tõsta peale teine koogipõhi.

Lase koogil seista külmkapis üleöö, et kook taheneks ja maitsed ühtlustuksid.

Kaunista vastavalt oma soovidele.


vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab