Tumeda õllega pehme piparkook

Jaga retsepti

Mõnus mahlane piparkook  hapu moosi ja suhkruglasuuriga

Koostisosad
75 g võid+ pisut vormi määrimiseks
150 g heledat suhkrusiirupit
100 g tumedat Muscovado suhkrut
125 ml tumedat õlut
0,5 pakk piparkoogimaitseainet
150 g jahu
1 tl soodat
150 ml hapukoort
1 muna
Koogi vahele 300 g tükkidega aprikoosimoosi.

Kuumuta ahi 170 C-ni. Valmista ette lahtikäiv 20 cm läbimõõduga koogivorm.
Pane siirup, või, muscovado suhkur, õlu ja piprakoogimaitseaine pannile ja sulata madalal temperatuuril.
Võta pliidil ja sega hulka soodaga segatud jahu.
Vispelda munad ja hapukoor  eraldi nõus ja lisa siis piparkoogitaignale. Sega ühtlaseks taignaks.
Kalla taigen vormi ja küpseta umber 45 minutit. Jahuta.

Lõika kook – kolmeks kettaks. Määri kihtide vahele aprikoosimoosi.
Koogile peale tee valge glasuur. Selleks läheb Sul vaja:
100 g tuhksuhkrut
ca 3 sl sidrunimahla
valget toiduvärvi – kui soovid eriti valget glasuuri

Sega glasuur ja määri tordile.
Kaunista soovi korral suhkrumassist lõigatud lumehelvestega.



vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa