Rabarberikook

Jaga retsepti

Kevadeti on rabarber esimene, mida omast aiast noppida saab. See rabarberikook on minu üks lemmikutest, mida ikka ja jälle kevadeti teha.

 

Taigen:

300 g jahu

150 g külma  võid

100 g suhkrut

0,5 tl soola

ca 3 spl jääkülma vett

Haki või ja näpi koos jahu, suhkru ja soolaga ühtaseks puruks. Lisa lusikatäie haaval külma vett kuni taigen hakkab ühtlaselt kokku. Kata neljakandiline küpsetusvorm (suurus 24*24 cm) küpsetuspaberiga ja suru küpsetusvormi põhja ühtlase kihina taigen. Tõsta taigen sügavkülma 1 tunniks tahenema. 

 

Täidis:

400 g rabarberit (puhastatud ja tükeldatud)

100 g suhkrut

Lõika  rabarber ca 1 cm suurusteks tükkideks ja sega suhkruga. Jäta ca 1 tunniks seisma.

 

Täidise peale:

1 sl kaneeli

75 g suhkrut

 

Biskviitkate:

4 muna

4 spl  suhkrut

4 spl jahu

1 tl vanillisuhkrut

Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks ( ca 10 minutit), sõelu juurde jahu. Sega ettevaatlikult, et taignast õhk välja ei tuleks.

 

Koogi kokkupanek:

Võta koogipõhi sügavkülmast ja laota taignale rabarber (mahl, mis on rabarberist välja tulnud tõsta kõrvale). Raputa rabarberile kaneeliga segatud suhkur. Tõsta kook ahju ja küpseta 180 C juures 10 minutit. Kalla rabarberile biskviitatigen ning küpseta veel ca 40-50 minutit 180 C juures, kuni kook on ilusti läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.

 

Sõelu jahtunud kooile tuhksuhkrut ja serveeri.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300