Rabarberikook

Jaga retsepti

Kevadeti on rabarber esimene, mida omast aiast noppida saab. See rabarberikook on minu üks lemmikutest, mida ikka ja jälle kevadeti teha.

 

Taigen:

300 g jahu

150 g külma  võid

100 g suhkrut

0,5 tl soola

ca 3 spl jääkülma vett

Haki või ja näpi koos jahu, suhkru ja soolaga ühtaseks puruks. Lisa lusikatäie haaval külma vett kuni taigen hakkab ühtlaselt kokku. Kata neljakandiline küpsetusvorm (suurus 24*24 cm) küpsetuspaberiga ja suru küpsetusvormi põhja ühtlase kihina taigen. Tõsta taigen sügavkülma 1 tunniks tahenema. 

 

Täidis:

400 g rabarberit (puhastatud ja tükeldatud)

100 g suhkrut

Lõika  rabarber ca 1 cm suurusteks tükkideks ja sega suhkruga. Jäta ca 1 tunniks seisma.

 

Täidise peale:

1 sl kaneeli

75 g suhkrut

 

Biskviitkate:

4 muna

4 spl  suhkrut

4 spl jahu

1 tl vanillisuhkrut

Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks ( ca 10 minutit), sõelu juurde jahu. Sega ettevaatlikult, et taignast õhk välja ei tuleks.

 

Koogi kokkupanek:

Võta koogipõhi sügavkülmast ja laota taignale rabarber (mahl, mis on rabarberist välja tulnud tõsta kõrvale). Raputa rabarberile kaneeliga segatud suhkur. Tõsta kook ahju ja küpseta 180 C juures 10 minutit. Kalla rabarberile biskviitatigen ning küpseta veel ca 40-50 minutit 180 C juures, kuni kook on ilusti läbi küpsenud ja pealt kuldpruun.

 

Sõelu jahtunud kooile tuhksuhkrut ja serveeri.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis