Rabarberi kaerakoogikesed.

Jaga retsepti

Mis juhtub kui kokku saavad kaks minu lemmikut- rabarber ja kaerahelbed? Kui need on ka sinu lemmikud, siis vaataretsepti. 

Täidis:

300 g tükeldatud rabarberit

2 sl vett

3 sl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

50 g rafineerimata roosuhkrut rabarberimoosile raputamiseks

100 g paksu keedetud maasikamoosi

Koogile:

220 g jahu

150 g kaerahelbeid

200 g pruuni rafineerimata roosuhkrut

1tl kaneeli

0,25 tl soola

150 g võid, tükeldatud kuubikuteks

Keeda täidis, selleks pane kõik koostisosad potti ja keeda keskmisel kuumusel ca 15 minutit. Lase enne kasutamist jahtuda.

Kuumuta ahi 165 C juurde. Määri ahjuvorm võiga (panni suurus 22*28 cm). 

Sega kausis jahu, kaerahelbed, suhkur, kaneel ja sool. Lisa külm või ja näpi sõrmedega ühtlaseks puruks.

Tõsta 250 g puru kõrvale. Ülejäänud puru pressi  küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale. Laota rabarberitäidis ning maasikamoos purupõhjale. Raputa peale 50 g suhkrut ning kata täidis ülejäänud puruga.

Küpseta ahjus 50-55 minutit kuni kook on pealt kergelt pruunikas ja mullitab.

Lase valmis koogil jahtuda/taheneda 2 tundi enne serveerimist.




vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eesti sünnipäev

Mustika- leiva smuutishot

  Mõnus smuutishoti retsept. Sobib hästi tähistamaks Vabariigi aastapäeva.    Vaja läheb: 100 g metsamustikaid 40 g riivleiba 300 g