Rum Baba

Jaga retsepti

Rum baba on pärmitaigna küpsetis, mida on immutatud rummisiirupiga.

Retseptis toodud kogustest saad 12 Rum Babat

 

Vaja läheb:

50 g kuivatatud jõhvikaid

50 g suhkrustatud apelsinikooretükke

3 spl vett

4 spl tumedat rummi

Pane jõhvikad, apelsinikooretükid, rumm ja vesi potti ning lase korraks keema tõusta. Tõsta kõrvale ning lase tõmmata

 

Taigna jaoks läheb vaja:

275 g jahu

1 spl suhkrut

0,5 tl soola

1,5 tl kuivpärmi

5 väikest muna

115 g sulatatud võid

35 g piima

Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa lahtiklopitud munad, sulatatud või ja piim. Sega ühtlaseks taignaks. Kurna jõhvikad ja apelsinikooretükid siirupist ning lisa taignasse. Vedelik tõsta kõrvale oma järge ootama.

Võta pontšikute küpsetamiseks mõeldud ahjupann ja täida süvised taignaga. Jäta vorm sooja kohta kerkima 1 tunniks. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 C juures (pöördõhuga) 15-20 minutit.

 

Siirupi jaoks läheb vaja:

340 g suhkrut

430 ml vett

12 sl tumedat rummi

3 spl sidrunimahla

Pane suhkur, vesi ja sidrunimahl potti ning laase keema tõusta. Keeda 5 minutit ning tõsta pliidilt. Lisa rumm ja sega siirup ühtlaseks. Lisa siirupisse ka jõhvikate leotamisest järgi jäänud vedelik.

 

Tõsta küpsetised ahjuvormist ja leota neid siirupis mõlemalt poolt, kuni on tunda, et need on mõnusalt märjad. Aseta babad taldrikule süvis üleval. Nüüd võid veel järele jäänud siirupit lusikaga tõsta süvistesse nii, et kogu siirup saaks ära kasutatud.

 

Kaunistamisesks läheb vaja:

200 ml vahukoort

1 spl suhkrut

värskeid marju

Vahusta vahukoor suhkruga. Kaunista Rum Babad vahukoore ja värskete marjadega.

 

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Tšeburekid

Teeme ühed tšeburekid. Krõbedad ja maitseka lihatäidisega pirukad.   Vaja läheb: Tainas: 0,5 kg jahu 1muna 1 tl soola Täidis:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku