Ploomikook

Jaga retsepti

Ilmad on juba jahedad ja päike ei soojenda enam endist viisi. Mis teeb teil tuju paremaks? Minu puhul on see ikka ja alati üks magus amps. Seekord jõudis blogisse üks ploomikook, mille teeb eriliseks krõbe kolmeviljahelvestest põhi ning hapukate ploomide ja magusa vanillikohupiima kooslus.

Koogi põhi:

4 dl kolmeviljahelbeid

1,5 dl jahu

0,5 tl soola

1,5 dl suhkrut

150 g võid

2spl vett

Sega kolmeviljahelbed jahuga, lisa sool ja suhkur ning tükeldatud või. Haki tainas purutaoliseks massiks ja lisa vesi. Sega ühtlaseks ja laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja (vormi läbimõõt 26 cm) ja pane vorm pooleks tunniks külmkappi.

Koogi täidis:

500 g hapusid ploome

3 muna

2 dl suhkrut

500 g kohupiima (Alma traditisoonilist vanilli kohupiima 200 g+ vanilli kohupiimakreemi torus 300 g)

0,75 dl mannat

3 tl kartulitärklist

kaunistuseks soovi korral mandlilaaste

Poolita ploomid ja eralda kivid. Laota veerandiks lõigatud ploomid taignale. Eranda munavalged ja -kollased. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Klopi munakollased suhkruga vahule, sega juurde kohupiim, kartulijahu ja manna. Lisa ettevaatlikult segades munavalged ja vala täidis ploomidele. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Lase enne serveerimist jahtuda.

Soovitan koogi valmis teha üks päev enne serveerimist ja hoida seda külmkapis. Järgmiseks päevaks on kook mõnusalt maitsetest tulvil ja kaob laualt ülehelikiirusel.

 

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab mõnusa kastme lihapallile. Vaja läheb

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll rohkem aga tulemus on oma

#mymumisthebestcookever