Esimeseks septembriks kook Dalgona kohvi ja lehmakommidega. Põhjaks mõnusad Fazer´i Jyväshyvä kaeraküpsised soolakaramelliga. Dalgona kohvi on üks äge leiutis, mis valmib imekiiresti ja on tehnoloogiliselt huvitav. Dalgona kohvi valmistamiseks tuleb vahustada lahustuva kohvi graanulid, keev vesi ja suhkur ning valmib imeliselt kohev vaht.
Kohvikoogid on minu erilised lemmikud ja kui sinna lisada veel toorjuust ning lehmakommid, siis ei saa võtta ainult ühte koogitükki – vaid ikka mitu. 🙂
Ilusat esimest septembrit kõigile koolijütsidele! Teeme suu magusaks koos ühe vahva koogiga, mille retsepti leiad biost.
Koostisosad:
200g Fazeri Jyväshyvä soolakaramelliga kaeraküpsiseid
50 g võid
400g toorjuustu (toasoe)
200 g vahukoort
50 g suhkrut
160 g lehmakomme
Dalgona kohvi jaoks läheb vaja:
2 spl lahustuvat kohvi
2 spl suhkrut
2 spl keeva vett
Purusta küpsised peenikeseks puruks ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja (koogivormi läbimõõt 20 g)
Dalgona kohvi valmistamiseks vahusta mikseriga heledaks vahuks kohvipulber, suhkur ja keev vesi.
Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa toasoe toorjuust. Vahusta veel ning lisa liis Dalgona kohvi. SEga kuni saad ühtlase kreemi. Lisa tükeldatud lehmakommid kreemile.
Kalla saadud kreem küpsipõhjale ning lase koogil seista kapis üleöö.
Järgmisel päeval võta kook külmkapist ning kaunista vaarikate ja kohviubadega.