Maapähklikreem ja banaanid on üks mõnus kooslus, mis sobivad omavahel imeliselt. Jagan teiega retsepti tagurpidi küpsetatud karamellisest banaanikoogist.
Vaja läheb:
Koogi katteks:
4-5 banaani ( mitte väga valminud)
140 g võid
260 g fariinsuhkrut
Maapähkli-banaanikoogi taignaks:
220 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
140 g suhkrut
60 g fariinsuhkrut
140 g maapähklivõid (crunchy)
70 g võid
1,5 tl vanillisuhkrut
2 muna
160 ml piima (toasooja)
Kaunistuseks röstitud maapähkleid.
Kuumuta ahi 175 C juurde ning vooderda ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga (suurus 22×28 cm) nii, et küpsetuspaberi servad ulatuksid kahelt küljelt pikalt üle koogivormi servade (need pikad küpsetuspaberi servad on pärast abiks koogi vormist kätte saamisel).
Koogi katte valmistamiseks sega omavahel soe sulatatud või ning fariinsuhkur kuni saad ühtlase pastataolise konsistentsi. Vala saadud pasta ahjuvormi põhjale ning määri see ühtlaselt laiali.
Koori banaanid ja lõika need pikuti pooleks ning aseta need lõikepool all ahjuvormi põhja. Ürita katta terve kook ilusti banaanidega. Tõsta ahjuvorm oma järge ootama.
Koogi taigna valmistamiseks sega kausis jahu, küpsetuspulber ja sool. Tõsta kauss kõrvale. Teises suuremas kausis sega omavahel suhkrud, maapähklivõi ja sulatatud või. Lisa ühekaupa munad ning sega kuni saad ühtlase segu. Ühenda vedelad ja kuivad koostisosad ning piim. Lisa vaheldumisi taigna vedelatele koostisosadele kuivad koostisosad ja piim nii on kergem saada ühtlast tainast. Tainas peaks olema paks aga samas ikkagi vispliga segatav.
Kalla taigen ettevaatlikult banaanide peale ahjuvormi, et vormi põhjas olev suhkru ja või segu ei liiguks.
Küpseta kooki 40-50 minutit kuni see on kergelt kuldne ning puidust tikuga koogi küpsust kontrollides jääb tikk puhtaks. Tõsta kook ahjust ja lase sellel vormis jahtuda 10 minutit. Lõika kook servadest lahti ja kasuta küpsetuspaberit, et saada kook vormist lahti. Kummuta kook tagurpidi serveerimisalusele.
Kaunista kook ja serveeri. Eriti hästi maitseb see kook koos külma piimaga.