Sachima

Jaga retsepti

Sachima on traditsioonaalne Hiina magus küpsetis. See on tihti magusaks ampsuks tee kõrvale. Tegu on desserdiga, mis valmistatakse friteeritud taignast suhkrusiirupi, mee ja pähklitega/Seenete/rosinatega. Sachimal on kergelt beež värvus, krõbe õhulisus, magusus ja mõnus mee maitse.

Vaja läheb:

70 g jahu

5 g küpsetuspulbrit

0.25 tl soola

1 muna

15 ml kohvikoort

100 g heledat suhkrusiirupit

40 g mett

40 g suhkrut

40 ml vett

3 tl musti seesamiseemned

Sega jahu, sool, küpsetuspulber, muna ja rõõsk koor. Sõtku tainast köögikombainiga ca 5 minut ja jäta tainas puhkama ca 15-20 minutiks.

Rulli tainas ca 0,5 cm paksuseks ja lõika ribadeks (laius ca 3mm). Küpseta fritüüris 180 C juures, kuni ribad on paisunud ja kuldse värvusega. tüsta ribad köögipaberile nõrguma

Kuumuta potis 100 g siirupit ja 40 g mett. Lisa suhkur ja vesi. Kuumuta kuni mullide tekkimiseni ja edasi keskmisel kuumusel ca 5 minutit kuni pruunikas-kollase värvi ja venivama konsistentsi tekkimiseni.

Lisa siirupisse praetud taignaribad  ning sega kuni kõik ribad on kaetud siirupiga.

Lisa seesamiseemned. Määri vorm õliga ning pane sinna Sachima. Kata toidukilega ja suru taignarulliga Sachima tihedamaks (võid seda teha ka käega) ning jäta jahtuma. Jahtunult lõika tükkideks ja serveeri koos kuuma teega.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks