Imelised sidruniekleerid

Jaga retsepti

Õhulised ja sidrunimaitset täis ekleerid

Koostisosad taignale:

250 ml vett

3 g soola

125 g võid

130 g jahu

muna ca 180 g ( ca 3  muna)

 

Lase vee-, või- ja soolasegul keema tõusta. Lisa jahu ning kuumuta saadud segu madalal kuumusel 5 minutit, segu samal ajal kogu aeg segades. Segades moodustub ilus ühtlane taignapall. Tõsta pott pliidilt ja lase segul pisut jahtuda enne kui hakkad muna lisama, et munad lisamisel ei kalgenduks.

Lisa munad ühekaupa (munad peaksid olema lahtiklopitud). Et taigen ei saaks vedel tuleb mune lisada ühekaupa ja jälgida kogu aeg taigna konsistentsi. Taigen peab hoidma oma vormi aga samas ei tohi olla liiga tihke.

Pane pannile küpsetuspaber ja pritsi küpsetuspaberile sakilise tüllega ca 8 cm pikkused ribad. Jäta ribade vahele ca 3 cm vaba ruumi, et ekleerid saaksid ilusti kerkida ning ei kerkiks kokku.

Pritsi ekleerid enne ahjupanekut vee pritsiga märjaks, nii ei lähe ekleerid ahjus küpsedes lõhki.

Küpseta ekleere ahjus 30 -40 minutit 210 C juures, kuni ekleerid on kuivad ja ilusad pruunid. 5 minutit enne küsetusaja lõppu tee mõneks sekundiks ahjuuks lahti ning lase niiskus ahjust välja. Lase ekleeridel enne täitmist jahtuda.

Ekleeride kreemi jaoks läheb vaja:

400 g vahukoort

400 g vanillikohupiima

50 suhkurt

2 sidruni koor

Vahusta vahukoor koos kohupiima ja suhkruga. Lisa sidrunikoor ja sega ühtlaseks. Pane saadud segu pritskotti. Täida jahtunud ekleerid sidrunikohupiimaga (ekleerid saad täita kas otstest või põhja alt). 

Ekleeride glasuur

200 g tuhksuhkrut

2 spl sidrunimahla

2 spl vett

pisut kollast toiduvärvi

rukkilille õielehti

Sega omavahel suhkur, sidrunimahl, vesi ja toiduvärv. Kata saadud seguga ekleerid ja puis peale kaunistuseks rukkilille õielehti.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350