Blondie valge šokolaadi nööpide ja kuivatatud jõhvikatega.

Jaga retsepti

Mõnus aga sõltuvust tekitav magustit, mis lihtsalt on imelise maitsega. Blondie küpsetamise juures on oluline seda mitte üle küpsetada, sest see peab olema seest pehme ja niiske ning maitsema nagu küpsisetaigen. 

Koostisosad:

135 g sulatatud võid

155 g jahu

1 spl maisitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

0,5 tl soola

1 muna+ 1 munakollane

50 g suhkrut

125 g tumedat suhkrusiirupit

50 g kuivatatud jõhvkaid

100 g valge sokolaadinööpe


Kuumuta ahi 170 C juurde.

Sega sulatatud või suhkrute ning suhkrusiirupiga. Lisa munad ning sega ühtlaseks.

Sega jahu soola, küpsetuspulbri ja maisitärklisega. Sega kokku vedel osa ja kuivained ning lisa jõhvikad ja soolanööbid.

Võta ümmargune küpsetusvorm läbimõõduga ca 22 cm. Vooderda vormi põhi küpsetuspaberiga. Kalla taigen vormi ja küpseta ahjus 20-25 minutit. Kontrolli küpsust puust tikuga, kuni tikk jääb veel pisut taignane siis ongi blondie valmis.

Lase enne serveerimist jahtuda ning ära unusta ennast sööma. Paku ikka teistele ka.

vaata veel:

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli