Mõnus aga sõltuvust tekitav magustit, mis lihtsalt on imelise maitsega. Blondie küpsetamise juures on oluline seda mitte üle küpsetada, sest see peab olema seest pehme ja niiske ning maitsema nagu küpsisetaigen.
Koostisosad:
135 g sulatatud võid
155 g jahu
1 spl maisitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
1 muna+ 1 munakollane
50 g suhkrut
125 g tumedat suhkrusiirupit
50 g kuivatatud jõhvkaid
100 g valge sokolaadinööpe
Kuumuta ahi 170 C juurde.
Sega sulatatud või suhkrute ning suhkrusiirupiga. Lisa munad ning sega ühtlaseks.
Sega jahu soola, küpsetuspulbri ja maisitärklisega. Sega kokku vedel osa ja kuivained ning lisa jõhvikad ja soolanööbid.
Võta ümmargune küpsetusvorm läbimõõduga ca 22 cm. Vooderda vormi põhi küpsetuspaberiga. Kalla taigen vormi ja küpseta ahjus 20-25 minutit. Kontrolli küpsust puust tikuga, kuni tikk jääb veel pisut taignane siis ongi blondie valmis.
Lase enne serveerimist jahtuda ning ära unusta ennast sööma. Paku ikka teistele ka.