Kohupiima ja õuntega keerusaiad

Jaga retsepti

Õunahooaeg on endiselt täies hoos ja küpsetamiseks sobivad need lihtsalt imeliselt.

Tegin ühed mõnusad keerusaiad, mida küpsetasin muffinivormides ning millele lisasin kohupiima, õunu ja kaneeli.

Sellest kogusests saad 10 keerusaia.

Vaja läheb:

250 g jahu

1 tl kuivpärmi

1 spl suhkrut

0,25 tl soola

135 g piima

40 g õli

Sega omavahel jahu, suhkur, pärm ja sool. Lisa piima ning toiduõli ning sõtku ühtlane taigen. Vormi taignast pall ning aseta see õliga määritud kaussi. Kata kauss toidukilega ning aseta kauss sooja kohta kerkima. Kergita taigent kuni see on kerkinud kaehkekordseks. See võib aega võtta ca 1,5 tundi.

Täidiseks läheb vaja:

200 g traditsioonilist vanilli kohupiima

100 g toasooja võid

2 tl kaneeli

100 g suhkrut

2 õuna (kooritud, puhastatud ja tükeldatud väikesteks tükkideks)

Määrimiseks 1 munakollane ning kaunistamiseks mooniseemneid

Pane kerkinud taigen jahuga kaetud lauale. Rulli taigen ristkülikuks suurusega 35 *40 cm ning määri taignale või. Võikiht kata omakorda kohupiimakihiga. Raputa kohupiimale suhkruga segatud kaneel ning raputa poolele taignale õunatükid. Tõsta ilma õunteta taignapool õunte peale ning suru see tihedalt õunte-taigna külge. Lõika taignaset 10 ühelaiust riba. Keera ribad keerdu ning moodusta ribast rull. Paiguta rull paberist muffinivormi ning aseta see metallist muffinipanni. Määri saiakesed munakollase-vee seguga ning raputa saiakestele mooniseemned.

Küpseta saiakesi eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 15-20 minuti , kuni saiakesed on mõnusalt kuldpruunid.

 

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest