Kohupiima ja õuntega keerusaiad

Jaga retsepti

Õunahooaeg on endiselt täies hoos ja küpsetamiseks sobivad need lihtsalt imeliselt.

Tegin ühed mõnusad keerusaiad, mida küpsetasin muffinivormides ning millele lisasin kohupiima, õunu ja kaneeli.

Sellest kogusests saad 10 keerusaia.

Vaja läheb:

250 g jahu

1 tl kuivpärmi

1 spl suhkrut

0,25 tl soola

135 g piima

40 g õli

Sega omavahel jahu, suhkur, pärm ja sool. Lisa piima ning toiduõli ning sõtku ühtlane taigen. Vormi taignast pall ning aseta see õliga määritud kaussi. Kata kauss toidukilega ning aseta kauss sooja kohta kerkima. Kergita taigent kuni see on kerkinud kaehkekordseks. See võib aega võtta ca 1,5 tundi.

Täidiseks läheb vaja:

200 g traditsioonilist vanilli kohupiima

100 g toasooja võid

2 tl kaneeli

100 g suhkrut

2 õuna (kooritud, puhastatud ja tükeldatud väikesteks tükkideks)

Määrimiseks 1 munakollane ning kaunistamiseks mooniseemneid

Pane kerkinud taigen jahuga kaetud lauale. Rulli taigen ristkülikuks suurusega 35 *40 cm ning määri taignale või. Võikiht kata omakorda kohupiimakihiga. Raputa kohupiimale suhkruga segatud kaneel ning raputa poolele taignale õunatükid. Tõsta ilma õunteta taignapool õunte peale ning suru see tihedalt õunte-taigna külge. Lõika taignaset 10 ühelaiust riba. Keera ribad keerdu ning moodusta ribast rull. Paiguta rull paberist muffinivormi ning aseta see metallist muffinipanni. Määri saiakesed munakollase-vee seguga ning raputa saiakestele mooniseemned.

Küpseta saiakesi eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 15-20 minuti , kuni saiakesed on mõnusalt kuldpruunid.

 

vaata veel:

Eelroad

2022 toiduväljakutse retsept nr. 4- Quacamole mix

Neljandaks koostisosaks 2022 aasta toidureisil on Quacamoe mix. 2010.aastal võeti Mehhiko söök ja jook koos prantsuse köögiga vastu UNESCO maailmapärandi nimekirja. Quacamole on üks värvika

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu +

#mymumisthebestcookever