Kleepuv datlipuding

Jaga retsepti

Kleepuv datlipuding on parim magustoit. 😊

Retsepti idee on pÀrit siit, minu poolt nagu ikka vÀikesed muudatused:
https://mkr.7plus.com.au/anne-jennifers-sticky-date-pudding

Sellest kogusest saad 6 vÀikest pudingut.

Koostisosad:
Vahstatud koor
Riivitud sidrunikoor kaunistuseks

Pudingu koostisosad:
100 g kuivatatud datleid, hakitud
100 ml apelsinimahla
0,5 tl soodat
65 g vÔid, pehmet
75 g fariinsuhkrut
1 muna
75 g jahu
0,5 tl kĂŒpsetuspulbrit

Karamellikastme koostisosad:
110 g pruuni suhkrut
150 ml vahukoort
30 g vÔid
pisut soola

Kuumuta ahi 180 C-ni. MÀÀri 6 muffinipanni auku vÔiga (muffini lÀbimÔÔt ca 7 cm ja parem oleks kasutada silikoonvormi, nii saab pudingud pÀrast ilusti vormidest vÀlja.
Kuumuta apelsinimahl ja kalla hakitud datlitele ning lisa sooda. Lase segul seista 10 minutit ja siis purusta blenderiga pĂŒreeks.
Vahusta vĂ”i suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna ja vahusta veel kuni oled saanud ĂŒhtlase segu. Lisa kĂŒpsetuspulbriga segatud jahu ja apelsinimahla-datli segu.
Pane saadud tainas muffinivormidesse ja kĂŒpseta umbes 25 minutit kuni puding on kuldpruun ja puutikuga kontrollides jÀÀb tikk puhtaks.

Karamellikastme valmistamiseks, sega kÔik koostisosad ja kuumuta kuni suhkur on lahustunud. Lase keeda madalal temperatuuril, kuni kaste on paksenenud.

Serveeri pudinguid kastme ja vahustatud vahukoorega. Kaunista sidrunikoorega.

vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kÔigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

JÔulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama pÀris