Šokolaadi-pähklikook

Jaga retsepti

Mõnus pähkline ja šokolaadine toorjuustukook

Vaja läheb:

Koogi põhjaks:

150 g Kalev digestive küpsiseid

50 g pehmet toasooja võid

5 spl röstitud ja jahvatatud metspähkleid

Koogile:

400 g pehmet, toasooja toorjuustu (Philadelphia)

350 g Nutella kreemi või sarnast šokolaadi-pähklikreemi

2 lehte želatiini

külma vett želatiinilehtede leotamiseks 

Kaunistuseks:

Mesikäpa supenomme

50 g röstitud ja jämedalt hakitud metspähkleid

rukkilille õielehti

Purusta küpsised ning sega need jahvatatud pähklite ning võiga. Suru saadud segu 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale (vooderda põhi küpsetuspaberiga). Tõsta koogivorm külmkappi.

Leota külmas vees želatiini lehti ning pigista need kuivaks. Pane saadud lehed pliidile koos 30 ml veega ja soojenda segu kuni želatiinilehed on täielikult sulanud. Lase segu jahtuda toatemperatuurile.  Mikserda kokku pähkli-šokolaadikreem ja toorjuust ning lisa ettevaatlikult segades želatiinisegu. Jäta kook üleöö seisma külmkappi ning enne serveerimist kaunista vastavalt oma soovile.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Juustusnäkid avokaado-jogurti dipiga

ca 10 snäkki Juustusnäkid  Koostisosad: 2 munavalget 2 dl Valio Cheddari riivitud juustu 0,5 tl suitsupaprika pulbrit 1. Sega juust,

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2