Mõnus pähkline ja šokolaadine toorjuustukook
Vaja läheb:
Koogi põhjaks:
150 g Kalev digestive küpsiseid
50 g pehmet toasooja võid
5 spl röstitud ja jahvatatud metspähkleid
Koogile:
400 g pehmet, toasooja toorjuustu (Philadelphia)
350 g Nutella kreemi või sarnast šokolaadi-pähklikreemi
2 lehte želatiini
külma vett želatiinilehtede leotamiseks
Kaunistuseks:
Mesikäpa supenomme
50 g röstitud ja jämedalt hakitud metspähkleid
rukkilille õielehti
Purusta küpsised ning sega need jahvatatud pähklite ning võiga. Suru saadud segu 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale (vooderda põhi küpsetuspaberiga). Tõsta koogivorm külmkappi.
Leota külmas vees želatiini lehti ning pigista need kuivaks. Pane saadud lehed pliidile koos 30 ml veega ja soojenda segu kuni želatiinilehed on täielikult sulanud. Lase segu jahtuda toatemperatuurile. Mikserda kokku pähkli-šokolaadikreem ja toorjuust ning lisa ettevaatlikult segades želatiinisegu. Jäta kook üleöö seisma külmkappi ning enne serveerimist kaunista vastavalt oma soovile.