Õunakook kaneelivõi keeruga

Jaga retsepti

Sügis on jälle käes ja ühtlasi on saabunud ka aeg küpsetada üks õige õunakook. Siin on rohkelt kaneeli ja võid, õunu ja kõike muud head paremat.

Vaja läheb:

Õunatäidis

175 g puhastatud ja tükeldatud õunu

50 g suhkrut

1 tl kaneeli

Sega õunad suhkru ja kaneeliga ning tõsta õunad oma järjekorda ootama

Kaneelivõi keerd

70 g fariinsuhkrut

1 sl kaneeli

60 g sulatatud võid

Sega omavahel kaneel, fariinsuhkur ja või ning tõsta kauss oma järjekorda ootama.

Kook:

180 g jahu

100 g suhkrut

0,5 tl soola

2 tl küpsetuspulbrit

150 ml piima

1 tl vanillisuhkrut

1 suur muna

55 g sulatatud ja pisut jahutatud võid

Sega jahu, suhkur, sool, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Klopi lahti muna ja lisa see piimale ning sega ühtlaseks. Lisa kuivade ainete segule piima-munasegu ning sega ühtlaseks. Lisa sulatatud või ning sega.  Lõpuks lisa ka tükeldatud õunad ning saadud taigen kalla küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (läbimõõt 22 cm). 

Tilguta taignale kaneelivõi segu (seda pead kindlasti segama enne lisamist, kuna kihistub väga kiiresti). Võta nuga ja keeruta läbi kaneelivõi täppide, et saaksid “kaneelivõi keerud”.

Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus (180 C) ca 45 minutit. Koogi küpsust kontrolli puutikuga.

Glasuur:

100 g tuhksuhkrut

20 ml piima

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur piima ja kalla saadud glasuur veel soojale koogile.

 

Lase koogil jahtuda enne serveerimist. Kõige paremini maitseb kook kui on seisnud üleöö külmkapis.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: