Apelsini-mandlikook

Jaga retsepti

Minu signatuurkook.

Selle koogi teeb eriliseks väga tugev apelsinimaitse ja selle saamiseks lisatakse koogitaignale keedetud ja püreestatud apelsin.

Koostisosad:
Taigen:
1 apelsin
100 g mandlijahu
100 g shkrut
2 muna
näpuotsaga soola
0,75 tl küpsetuspulbrit

Keeda apelsin koos koorega, kuni see on täiesti pehme. Lase keedetud apelsinil täielikult jahtuda ja püreesta see köögikombainiga ühtlaseks püreeks. Kui pürees on suuremad tükid, siis võta need sealt välja.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja lisa sinna apelsinipüree. Sega omavahel sool, küpsetuspulber ja mandlijahu. Lisa saadud segu muna-apelsinisegule ja sega õrnalt ühtlaseks taignaks.
Pane taigen küpsetuspaberiga  vooderdatud lahtikäivasse koogivormi  (läbimõõt 16 cm) ja küpseta ahjus 190 C juures ca 30 minutit.

Siirupi koostisosad:
70 g suhkrut
60 ml apelsinimahla
20 ml vett
poole apelsini koor

Pane kõik koostisosad potti ja keeda madalal kuumusel paksemaks siirupiks. See võtab aega ca 8 minutit. Torka kuuma kooki tikuga augud ja määri siirup pintsliga koogile.
Lase koogil vormis täielikult  jahtuda enne kaunistamist ja serveerimist.
Kõige parem maitse on koogil siis kui serveerid seda otse külmkapist.

Kaunistuseks võid valmistada suhkruniite ja suhkrustatud apelsiniviile.


vaata veel:

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350