Aleksandri kook

Jaga retsepti

Ühe nostalgilise koogi retsept. Minu lapsepõlve üks suurimatest lemmikutest on nüüd teie ees.

Vaja läheb:

Taignale:

100 g võid

30 g tuhksuhkrut

2 tl sidrunikoort

1 spl sidrunimahla

200 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

Vahusta toasoe või suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sidrunimahl, sidrunikoor ja muna. Sega ühtlaseks. Sega jahu ja küpsetuspulber. Lisa saadud segu muna-või segule ning suru taignaks. Mässi saadud taigen toidukilesse ning  pane see 1 tunniks külmkappi (kui on väga kiire, siis sobib ka sügavkülm ja ca 30 minutit). Rulli jahtunud taigen  kahe küpsetuspaberi vahel 25×35 cm ristkülikuks. Küpseta ahjupannil 175 C juures 12-15 minutit. Võta ahjust ning lõika õhukesed/pruunistunud servad kohe kuumalt ära. Peaksid saama ilusa sirgete servadega ristküliku. Lõika ristkülik kahek ühesuuruseks tükiks.

Täidis:

200 g vaarikamoosi

Määri paks vaarikamoos ühele veel soojale koogipõhjale ja tõsta teine pool esimese peale.

Glasuur:

150 g tuhksuhkrut

2 spl vett

1 spl sidrunimahla

1 tilk punast toiduvärvi

Sega tuhksuhkur vee ja sidunimahlaga ühtlaseks. Võta 1 spl glasuuri ja sega sinna punane toiduvärv. Kalla ja määri valge glasuur jahtunud     koogile ning pritsi tordipritsiga valgele glasuurile punase glasuuriga triibud. Võta hambatikk ning vea sellega läbi punaste joonte risti jooned. Vahepeal pühi paberiga tikk puhtaks.

Jäta saadud kook seisma üleöö, et glasuur taheneks ja kook oleks ilusti lõigatav.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad hästi külma Prosecco kõrvale. 😊

#mymumisthebestcookever