Jõulu Churrosed

Jaga retsepti

Jõuludeks või jõuluootuse aega sobivad ühed mõnusad Churrosed, mida on maitsestatud apelsinikoore ja jõuluvürtsidega.

Sellest kogusest jagub kolmele sööjale.

Vaja läheb:

250 g vett

40 g võid

näpuotsaga soola

2 spl suhkrut

1 muna 

110 g jahu

0,5 tl  riivitud apelsinikoort

Churroste katmiseks:

100 g suhkrut

1 tl piparkoogimaitseainet

Pane potti vesi, või , sool ja suhkur. Lase segul keema tõusta ja võil sulada. Lisa potti jahu ning kogu aeg segades kuumuta segu madalal kuumusel paar minutit, kuni saad ühtlase taignapalli. Võta taigen pliidilt ja lase pisut jahtuda enne muna ja apelsinikoore lisamist. Lisa taignale muna ja apelsinikoor ning sega ühtlaseks taignaks. Pane saadud segu pritskotti ja pritsi saadud segust pulgad eelkuumutatud  õli sisse (kasutasin fritüüri ja õli temperatuur oli 190 C).  Võid teha ka südamekujulisi Churroseid nagu pildil. Selleks lõika küpsetuspaberist ruut  suurusega ca 12×12 cm. Pritsi küpsetuspaberile süda ja tõsta see koos paberiga fritüüri. Kuumusega lööb paberi Churrose küljest lahti, võta paber välja ning viska ära.

Küpseta Churroseid kuni need on mõnusalt kuldpruunid. Tõsta need köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli. Sega omavahel suhkur ja piparkoogimaitseaine ning veereta veel sooje Churroseid suhkrusegus. Serveeri kohe.

Juurde võid valmistada ka šokolaadikastme. 

Selleks läheb vaja:

45 g kohvikoort

85 g piimašokolaadi

Kuumuta kohvikoor potis keemiseni ning lisa tükeldatud šokolaad. Lase šokolaadil paar minutit kuumas koores sulada ja sega siis šokolaadikaste ühtlaseks.

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning

#mymumisthebestcookever