Rabarberi tuuletaskud

Jaga retsepti

Kevad on rabarberi aeg ja need rabarberi-kohupiimatäidise ja rabarberiglasuuriga tuuletaskud  on lihtsalt imeliselt head.
Pisut mässamist muidugi on aga tulemus on seda väärt. 
Koostisosad keedutaignale:
100 g jahu
75 g võid
175 ml vett
0,5 tl võid
kuni 3 muna
Pane või, vesi ja sool potti ning kuumuta keemiseni. Tõsta pott pliidilt ning sega sisse jahu.
Tõsta pott tagasi pliidile ja kuumuta madalal kuumusel tainast 2 minutit seda kogu aeg segades, kuni moodustub ühtlane taignapall.
Lase taignal enne munade sissesegamist jahtuda toatemperatuurile.
Lisa lahtiklopitud munad taignale ühekaupa, vahepeal sega tainas ühtlaseks. Võid seda teha nii käsitsi kui ka mikseriga. Viimane muna lisa taignale kahes osas- see on selleks, et tainas ei läheks liiga vedelaks. Tainas peab olema nii paks, et taignapallid plaadil laiali ei vajuks. Sõltuvalt jahust võib muna kogus varieeruda.
Pane valmis tainas pritskotti ja kasuta sakilist tüllet. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 4 cm läbimõõduga pallikesed ning jäta pallikeste vahele ca 5 cm vahet, et tuuletaskutel oleks kerkimisruumi.
Tee sõrmeots märjaks ja suru märja näpuotsaga all teravad tipud, et need ahjus ei kõrbeks.
Küpseta tuuletaskuid ahjus  200 C juures 20 minutit.
Tee korraks ahjuuks lahti ja lase niiskus ahjust välja.
Alanda kuumus 180 C-ni ja küpseta veel ca  20 minutit või isegi kauem.
Tuuletaskud peaavad olema alt ja pealt kuldkollased ning seest tühjad.
Soovitan proovida ühe tuuletaskuga- võta see ahjust välja ja vaata, kas see on piisavalt küpsenud.
Tõsta valmis tuuletaskud ahjust välja restile jahtuma. Tuuletaskud peavad olema täielikult jahtunud enne täitmist.
Rabarberitäidis:
170 g rabarberit
100 g suhkrut
Keeda rabarberit ja suhkrut madalal temperatuuril kuni saad tiheda moosi. Jahuta täielikult enne kasutamist. Et aega säästa võid korraga ka rohkem moosi keeta, sest moos seisab külmkapis hästi.
Kohupiimatäidis:
1,5 dl vahukoort
200 g vanillikohupiima
rabarberi moosi 3 spl
Vahusta vahukoor ja lisa vanillikohupiim ning rabarberi moos. Vahusta ühtlaseks vahuks.
Lõika tuuletaskutel ära pealmine osa ja täida tuuletaskud (kasuta pritskotti ja tüllet). Aseta äralõigatud osa tuuletaskule tagasi.
Glasuuri koostisosad:
1 spl rabarberimoosi
4 spl vett – vajadusel rohkem, et glasuur oleks piisavalt vedel, et sellega tuuletaskuid katta
200 g tuhksuhkrut
soovi korral roosat toiduvärvi
Sega kõik glasuuri koostisosad ühtlaseks ning nirista glasuur tuuletaskutele. Lase valmist tuuletaskuid seista külmkapis mõned tunnid enne serveerimist.

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.