Rosinatega banaanileib

Jaga retsepti

Banaanileib on mõnus nii magustoidu kui vahepalana ning valmib reeglina kergesti. Küll võtab pisut rohkem aega küpsetamine.

Vaja läheb:

100 g rosinaid

5 sl heledat rummi

200 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0,5 tl soola

125 g sulatatud võid

125 g suhkrut

1 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

2 L suuruses muna

300 g purustatud banaane (ilma koorteta)+ 2 banaani kaunistamiseks

50 g röstitud ja hakitud kreeka pähkleid

Pane rosinad potti koos 5 sl rummiga ning lase segul keema tõusta. Tõsta pott tulelt ning lase jahtuda/seista ca 30 minutit, kuni rumm on imbunud rosinatesse.

Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, vanillisuhkur ja kaneel. Teises kausis sega sulatatud või suhkruga ning lisa ühekaupa munad. Lisa kaussi ka purustatud banaanid ning rosinad ja  kreeka pähklid. Sega omavahel vedelad ja kuivad taigna koostisosad ning kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Koori ja lõika 2 kaunistuseks mõeldud banaani pikuti pooleks ning aseta need taigna peale.

Küpseta banaanileiba eelkuumutatud ahjus 170 C juures 55-75 minutit. 55 minuti mööduses kontrolli leiva küpsust puidust tikuga. Kui tikk jääb puhtaks on leib valmis. Kui tikk on taignane küpseta veel 5 minutit ning kontrolli uuesti tikuga leiva küpsust. Tee seda iga 5 minuti tagant kuni leib on küpsenud.

Jahuta ja serveeri.

 

vaata veel: